Balaton Method – zenés kultfilmre gyűjt Szimler Bálint és Rév Marcell


rm szb

A Szimler Bálint és Rév Marcell nevével fémjelzett stáb új koncepcióval állt elő: a Kodály Method videoklip-sikerei után elhatározták, hogy egy egész estés, kultikus erejű zenés dokumentumfilmet hoznak létre. A koncepció szerint a Balaton Method a magyar tengert körbejárva mutatná be a hazai alternatív zenei élet színességét, az alkotás folyamatától kezdve a balatoni könnyűzenei fesztiválokig felkarolva a témát. A tervek szerint a zenészekkel a Balaton körül forgatott jelenetek között Kodály Method klippeket is láthat majd a közönség. A szerzőpáros tervei alapján, az elkészült mű zenetörténeti jelentőséggel mutatja majd be a magyar alternatív zenét.

http://www.youtube.com/watch?v=WKC_xvBpXlI[/embed]

A kezdetek

Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr első közös munkája, az Itt vagyok című kisjátékfilm 2010-ben amellett, hogy a Magyar Filmszemlét is megnyerte, a Cannes-i Filmfesztiválon is bemutatásra került.

2011-ben indították útjára közös projektjüket, Kodály Method címmel. A videoklip-sorozatban olyan zenekarok élőfelvételes videoklipjeit láthattuk a szokatlanul emberközeli képsorokon keresztül, mint az Akkezdet Phiai, az Elefánt, a Volkova Sisters vagy az Erik Sumo Band.

http://www.youtube.com/watch?v=btq-iJVK1M8[/embed]

A Balaton Method finanszírozása

Az új projekt finanszírozására a szerzők hazánkban eddig még szokatlan (de meg kell jegyeznünk, hogy külföldön igenis jól működő) módszert állítottak fel:

nyílt adománygyűjtést szerveznek a film támogatói oldalán, ahol 3-tól 1000 Euróig lehet támogatni a projektet. Ráadásul az alkotók nem ingyen kérik a segítséget – a támogatói összeg méretétől függően, a filmmel kapcsolatos rendezvényekre, bemutatókra, filmes creditre hívják meg az adományozókat.

Még több információ és támogatás: http://www.indiegogo.com/projects/balaton-method

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Nagy rendezők kedvencei
Következő cikk A német doktor