Jön a Pókerarcok 2!


large rounders blu ray subsVégre minden Pókerarcok rajongó megtudhatja a választ arra, hogy vajon Mike McDermott neve felkerül-e a World Series of Poker million dolláros fődíjára, ugyanis 15 év után megvalósítják a folytatás előzetes tervét a “Szerelmes Shakespeare” és a Good Will Hunting második részekkel egyetemben.

poker2010-ben történt, hogy a Disney eladta a Miramax-ot körülbelül 660 millió dollárért és így rengeteg televíziós sorozat, film és színdarab maradt fiókban. Az új tulajdonos úgy is nyilatkozott, hogy a híres Weinstein testvérek (eredeti alapítók 1979-ből) nélkül – akik szintén elszerződtek a Disney-hez – nem jutottak volna semmire.  Ám, most végre úgy tűnik, hogy sikerült megegyezni, és belevágnak újra a talonba tett ötletek megvalósításába. Először is az Oscar díjas Szerelmes Shakespeare és a Pókerarcok folytatásán dolgoznak majd, de a Good Will Hunting-ból is egy egész sorozatot terveznek.

“Olyan, mintha egy arannyal teli kincseskamrát nyithatnánk ki újra” – mondta Harvey Weinstein, az egyik volt alapító. “ Itt igazából a szellemi tulajdonról van szó, ma már minden erről szól. Azon fogunk dolgozni a kibővült csapattal a Miramaxnál, hogy kihozzuk a legjobbakat a klasszikusokból. “

A Pókerarcok 2-ról ennyit árult el: “Sikerült összehozni egy találkozót Matt Damonnal, és úgy tűnik azonnal nekikezdünk a forgatásnak. A srácoknak (dramaturg, David Levien és Brian Koppelman) volt egy zseniális ötletük, hogy az egész film kezdődhetne Párizsban, kicsit ki is terjesztjük majd nemzetközi színtérre a helyszíneket. Még talán egy gyönyörű francia színésznő is bekerül a képbe. Ami biztos, az Vegas, ahol Mattz, Edward Norton és egy új szupergonosz, találkoznak majd. Olyasvalakit szemeltünk ki, mint Robert De Niro, aki méltó utódja John Malkovich-nak.”

Már azt is tudjuk, hogy a történet kerek, és készen van, a színészekkel tárgyalnak, vagy már sikerült is keríteni egy szerződést. Az egyetlen buktató a cégek miatt lehet, ha esetleg nem tudnak megegyezni azon, hogy ki birtokolja a jogokat. Mindez ellenére azért elég biztató a helyzet, hiszen, mindenkinek érdeke, hogy megszülessen a végleges megállapodás.

A Pókerarcok első része nagy változást hozott a pókerfilmek világába, hiszen egy olyan realisztikus, mégis izgalmasan felépített történetről van szó, aminek eddig nem akadt párja. (Még a tavalyi Runner Runner sem tudta felülmúlni a sikereit.) Mikor 1998-ban a mozikba került, rengetegen kezdtek el póker játékot játszani, hiszen olyan izgalmas jelenetek adtak ihletet, mint a film végén található kultikus párbaj Matt Damon és John Malkovich között. A kétezres évek “poker boom”-ját is sokan ehhez a filmhez (is) vezetik vissza. Izgatottan várjuk, mit hoznak ki a második részből!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Indiana Jones kiskáté
Következő cikk A Lego-kaland - kritika