3 nap a halálig


3 days to kill

3 nap a halálig (3 Days to Kill), rendező: McG, szereplők: Kevin Costner, Hailee Steinfeld, Connie Nielsen, amerikai akciófilm, 117 perc, 2014. (16)

Francia kémes, avagy öreg amerikai sztár jönni lövöldözni fény városa 

Kevin Costner két és fél évvel fiatalabb, mint Liam Neeson. Akkor meg miért kéne Jack Ryant pesztrálnia? Luc Besson is így gondolta.

Ethan Renner (Kevin Costner) szigorúan bizalmas ügynök akciója nem egészen úgy alakul, ahogy azt eltervezte, ezzel megváltja a jogosultságot a korengedményes nyugdíjra. Éppen itt az ideje, a családnak így is nehéz lesz beadni, hogy az elmúlt öt évben ritka bélyegek után kutatott a világ távoli zugaiban. Hazamegy Párizsba, de kiderül, hogy feleslegesen nézegeti a horgászboltok kirakatát, mert az orvosi vizsgálat szerint a Teremtő rövidesen látni akarja. Az orrlógatásnak a szépséges Vivi (Amber Heard) vet véget, aki alternatív gyógymódként 3 napi gyilkolászást ajánl fel. Ethan elkezdi a terápiát, miközben a lányát (Hailee Steinfeld) tanítja biciklizni, mert az eddig valahogy elmaradt.
A franciák legnagyobb ötletgyárosa, Luc Besson az ötlettel megdobta McG-t, a Vérmesékben így is majdnem infarktusközeli állapotba hozta De Nirót. Szeretjük Bessont, de az utóbbi idők tanúsága szerint jobban tenné, ha egyszerre csak egy filmre koncentrálna és azt tisztességesen végigvinné. A Taken 3 és a Taxi 5 még bőven ráérnek. Így viszont sikerült 2 órába 5 különböző filmet belesűríteni, ezekből is csak 3 állná meg a helyét önálló alkotásként. Costner teljesen hiteles bénázó apaként és férjként, mint ahogy CIA-s vén rókaként is, de csak a szerencsén múlik, hogy a 3. nap végére nem kezelik masszív tudathasadással.  Az akciójelenetek előtt le a kalappal, az autósüldözések nagyon ott vannak, a lila bicikli vicces, a használt autóban utazó maffiózó vallatása már inkább kínos. Bár tudjuk, hogy szó sincs ilyesmiről, az idei versenyben jelenleg Neeson vezet. Costner ezúttal nem tudja elvinni a hátán a filmet, mert a sok krumpli mellé elfelejtettek zsákot adni.

10_5

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Diderot Apácája univerzális és időtlen
Következő cikk Március idusa