Ezt isszák Cannes-ban és a filmvásznon


Fotó: Heiczman Viktor

Elmélyedt beszélgetések csöndes mormogása, duruzsoló zene, a Buddha Bar fényei és a Rémy Martin konyak zamatos aromája – a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos beszállítójának kóstolóján jártunk.

Mi közös Francis Ford Coppolában, Beyoncé-ben, Elton Johnban és Christian Diorban? A korszakalkotó munkásságuk mellett a konyakház szeretete biztosan, hiszen ők is rajongóivá váltak a 20. század elején, uralkodói házak körében már elismert italoknak.

Az iparművészet, a csomagolásdesign és az exkluzív italok szerelmeseinek igazi csemege az XO Excellence Cannes 2014 konyak, melynek csomagolása a Filmfesztivál glamúrját, az úri kikapcsolódást és a minőségi alkohol excellenciáját ötvözi egy igazi, gyűjtői darabban.

Fotó: Heiczman Viktor

Ugyan Robin Thicke Cannes-i hivatalos afterpartyjára nem jutottunk be, a Buddha Barban tartott kóstoló ízelítőt adott abból, hogy miként szórakoznak tőlünk Nyugatabbra a sztárok. Ennek tiszteletére gyűjtöttünk egy pár ikonikussá vált film és sorozatszereplőt, akik különleges italaik iránti szeretetük által tettek halhatatlanná egy-egy koktélt.

James Bond és a Vodka-Martini

1. James Bond filmek – Vodka-Martini, rázva, nem keverve

Ne tagadjátok, James Bond hatására biztos ti is akartatok kiskorotokban titkos ügynökök lenni – gyönyörű nők, akció és vodka-martini – rázva, nem keverve. Ugyan hősünk a 2012-es Skyfall-ban maga mögött hagyta speciális kérését, de oly sokszor hallott mondata nem fog egyhamar elfelejtődni.

Szex és New York - Divat, pasik, Cosmoplitan

2. Szex és New York – Cosmopolitan

A Szex és New York hat évada és két filmje alatt épp elég évre elegendő drámát és izgalmat hozott számos nő és serdülő lány életébe – Carrie-ék összes párkapcsolati ballépését pedig kedvenc koktéljuk, a Cosmopolitan kísérte végig hasonlóképp, mindig azonnali segélyt nyújtva szívfájdalom esetén.

A nagy Lebowski - White Russian

3. A nagy Lebowski – White Russian

Hányszor lehet egy kultuszfilm főszereplőjének kezébe adni ugyanazt az italt? A nagy Lebowski esetében kilencszer. Töki még akkor sem hajlandó egy cseppet is elpazarolni krémes koktéljából mikor épp egy limuzin hátsó ülésére tuszkolják be, amihez valljuk be, tehetség kell.

Van, aki forrón szereti - Manhattan

4. Van, aki forrón szereti – Manhattan

Ha nincs koktélkeverő pohár, jó a vizes palack is – és ha van Bourbon meg vermut, csinálhatunk Manhattant! Marilyn Monroe 59-es, klasszikus vígjátékában egy vonatkabinban tartott titkos miniparty főszereplője a Manhattan koktél, egy örök kedvenc.

Mad Men - Old Fashioned az ódivatúnak

5. Mad Men – Old Fashioned

A Mad Men egy igazi nosztalgiasorozat – hűen visszaadja a 60as évek ambivalens korát, és Don Draper régimódi, a társadalom változásaival küszködő karakteréhez frappánsan illik Old Fashioned koktélja.

Köszönjük a meghívást!

Rémy Martin oldalak:

Facebook: https://www.facebook.com/RemyMartin

Twitter & Instagram: #RémyMartin #XOExcellence

Fotó: Heiczman Viktor

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A holnap határa - kritika
Következő cikk Az első Hetedik Sor Kvíz