A Ti mozitok (7.) – Night Noir


night-noirTi forgattátok, Mi megosztjuk. Ti kritizáltok, Mi lelkesítünk. Szerencsére nem először kaptunk Tőletek kisfilmet, így azt gondoltuk, hogy érdemes beindítani a sorozatot.
Nem csinálunk mást, csak próbálunk a kész mozinak nagyobb nézőközönséget toborozni. Nincs előzsűrizés, nem kommentáljuk, ez most egy virtuális tesztvetítés, ami után következhet a Ti véleménynyilvánításotok. Persze nem hollywoodi büdzsével dolgozó stábokról van szó, amikor még a lelkesedés pótolja az igazi profizmust, így inkább az építő hozzászólásokat várják az Alkotók.
Bátran küldjetek Ti is (e-mail: info@hetediksor.hu), ha vállaljátok a megmérettetést! Műfaji megkötés nincs, ha lehet azért 15-20 percnél ne legyen hosszabb (és beágyazható linkeket, mert nincs tárhelyünk)!
Próbálunk rendszeresen jelentkezni, Tőletek függ milyen sűrűn.

Night Noir

Két évvel ezelőtt egy lelkes amatőr csapat elkészítette a Ferhouse című filmet, ami egy olyan házról szól, ahol egyik napról a másikra felcserélődnek a szerepek, a gazdagok szegények lesznek, a szegények pedig gazdagok.

A BBC filmek producere, Joe Bencze szerette és bár Tímár Péter túl erőszakosnak tartotta, a fiatal író/rendező, Ladányi Jenő gondolkodásáról, világáról és annak különleges megfogalmazásáról elismerően szólt. A Fekete Dávid által narrált, alacsony költségvetésű film a művészvilágban sikerrel szerepelt. Ladányi azóta folyamatosan kap felkéréseket, de nem tett le arról, hogy saját elképzeléseit is megvalósítsa, így született meg a Night Noir. A rövidfilm sorozat nem csak egy bosszúálló angyal ámokfutása, hanem olyan társadalmi problémákat is feszeget, ami a noir műfajra nem feltétlenül jellemző. A sztori annál sokkal többet kíván, hogy csak vérfröcsögés, lepuffantás, flashback, nagyváros, füst és irónia legyen a sorozatban. Családi ármány, tragédia árnyékolja be a szerelmesek életét, így akár szappanopera is lehetne, de nem az. Érzelmek, társadalmi problémák, na és persze bosszúállás.
Az alkotók elmondása szerint a sorozat nem várt fordulatokban is bővelkedik. Infók még itt!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (41.)
Következő cikk Watchmen: Az őrzők - képregénykritika