A Madagaszkár pingvinjei


A Madagaszkár pingvinjei
A Madagaszkár pingvinjei (The Penguins of Madagascar), rendező: Simon J. Smith, Eric Darnell, szereplők: Chris Miller, John Malkovich, Peter Stormare, Annet Mahendru, amerikai családi animációs film, 92 perc, 2014. (6)

Önálló est

Mint ahogy erre a cím is utal, ezek a pingvinek nem Madagaszkárról származnak – mivel ott egy darab sem él -, hanem a Madagaszkár című rajzfilmből. Amíg elkészül a negyedeik rész, addig ők szórakoztatnak minket.

A Kapitány, Kowalski, Közlegény és Rico ezúttal a többiek nélkül töltik be a filmvásznat. Egy egykoron szebb napokat látott polip megelégeli, hogy az állatkertek kedvencei a pingvinek, ezért szörnyű tervet eszel ki ellenük. Ezzel nem csak a négy fekete-fehér madár figyelmét vonja magára, hanem az Északi Szélét is, akik egy titkos társulat csupa fehér állatokból. Amíg eldöntik, hogy melyikük kommandója az elitebb, polipunk terve megvalósulni látszik és csak egyvalaki akadályozhatja meg ebben, a legédibédibb, legcukibb mind közül.
A Madagaszkárt 2005-ben mutatták és hatalmas sikert aratott. Ezen felbuzdulva a DreamWorks és a Nickelodeon már 2006-ban bejelentette, hogy a pingvinek saját műsort kapnak, de a bemutatóra 2008 végéig várni kellett a Madagaszkár 2. miatt. 2013-ig 80 rövid epizód készült, közben 2012-ben a mozikba került a Madagaszkár 3. is.  A 4-et csak 2018-ra tervezik, így Eric Darnell rendező minden energiáját a pingvinekre összpontosíthatta. Társa nem más, mint Simon J. Smith, akinek a Shrek első és második részét köszönhetjük. A kidolgozás tökéletes, rajzfilmünk a konkurencia válaszáig mindenképpen vezeti a versenyt.
The-Penguins-Of-MadagascarEzzel egyébként csak egy – visszatérő – bajom van, amit eddig tudtam magamban tartani. Azt már megszokhattuk, hogy a konkurens stúdióktól időben némileg eltolva ugyanúgy megkapjuk a tűzhányós, vámpíros, űrhajós, meteoros, világvégés, varázslós, képregényhősös stb. élményünket, de az utóbbi időben az animációs filmek is elmentek ebbe az irányba. A majd most én jól megmutatom, hogy ugyanazt a karaktert, helyszínt, cselekményt, mozgást, természeti jelenséget stb. sokkal faszábban meg tudom csinálni szándék gyakran felülírja – mit felülírja, megerőszakolja – az egész sztorit. Ez a mozi valahol a kettő között van, ad is másoknak, de el is vesz másoktól, így a történet csak annyira eredeti, amennyire szem előtt kellett tartani, hogy a Madagaszkár pingvinjei a főszereplők.  Akiket (kijár nekik az aki) természetesen továbbra is tökre bírok, ezzel a szinkronnal pláne.
A 6 és fél éves tesztközönségem végigkacagta az egészet, de néhány nap gondolkodás után azért már jön az apa, ez ebben volt, apa, ez abban volt.

7/10

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Förtelmes főnökök 2
Következő cikk Star Wars VII: Az ébredő Erő trailer