Brooklyn legmérgesebb embere


The Angriest Man in Brooklyn


Brooklyn legmérgesebb embere (The Angriest Man in Brooklyn), rendező: Phil Alden Robinson, szereplők: Robin Williams, Mila Kunis, Peter Dingklage, Melissa Leo, amerikai vígjáték, 83 perc, 2014. (16)

Agyrém

Brooklynban millió olyan dolog van, amin felhúzhatnád magad, ezért a legjobb, ha tudomást sem veszel róluk. Főleg ha egy agyadban elpattant érrel mászkálsz.

Henry Altmann (Robin Williams) valaha boldog és kiegyensúlyozott ember volt. Egy tragédia folytán magába roskad és az egész világ az ellenségévé válik. Haragszik mindenre és mindenkire. Kezelőorvosát (Mila Kunis) durván megsérti, ezért az azt hazudja neki, hogy 90 perce van hátra az életből. Henryt letaglózza a hír, nyakába veszi Brooklynt, hogy minél több emberrel rendezze megromlott viszonyát. A doktornő miután lehiggad, ráébred, hogy ez a rossz tréfa az állásába kerülhet, ezért Henry nyomába ered annak testvére (Peter Dinklage) segítségével. Henry agyában valóban elpattant egy ér, ezért nagyon fontos lenne, hogy ne hergelje magát, de ahogy fogy az idő és nem jut egyről a kettőre senkivel, egyre ingerültebb lesz.  Végül már annak is örülne, ha sikerülne kibékülnie a fiával (Hamish Linklater), aki a családi cég helyett a tánciskolát választotta.
the-angriest-man-in-brooklyn
A film több annál, minthogy Robin Willams félig lebiggyedt ajakkal végigordibálja Brooklynt, de nem annyival, amennyivel lehetne. Az idén elhunyt Assi Dayan 1997-es Mr. Baum 92 perce című filmje Velencében Arany Pálmát kapott. Ezt a történetet helyezte át Daniel Taplitz Brooklynba, akinek előző munkája, a Vörös kutya nálunk csak DVD-n jelent meg. Phil Alden Robinson 12 éve nem rendezett mozifilmet és ezt nem lehet nem észrevenni. A legbosszantóbb talán az, ahogy a drámából viccet csinál, a viccből pedig drámát. Egyébként a főhősnek igaza van, tényleg rengeteg idegesítő dolog van Brooklynban, de a helyiek megtanultak ezekkel együtt élni. Még akkor is, ha ez javarészt a pszichiátereknek köszönhető. De vajon érdemes-e annak élnie, akinek lételeme a bánat, a keserűség és az önsajnálat? Jó kérdés. Én minden esetre egy pillanatra sem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy tulajdonképpen Robin Williams saját magát játssza. Így vált ijesztővé az, aminek szórakoztatónak kellett volna lennie.

5/10

 

http://youtu.be/NkCKsHqEXSs

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Dumb és Dumber kettyó - kritika
Következő cikk A hét röhögései (65.)