Szerencsére visszafordíthatatlan


búék
4-1-0-2 kis híján 0, amúgy 1 év

RobinÓ kapitány, kapitányom! Idén sem volt könnyebb élni, s ha egy komikus öngyilkosságot követ el, az egyben a világ kritikája is. Miközben az egy főre jutó humormennyiség rohamosan csökkent, meglepő módon egy szakállas viccel lehetett dalfesztivált nyerni.
Az emberiség a csoda helyett már beérte egy iPhone 6-ossal, pedig japán és amerikai tudósok őssejtet hoztak létre egy laborban.
William Wallace nélkül nem kellett a skótoknak a szabadság, bezzeg Ukrajnában gáz nélkül is forró volt a helyzet. A szomszédban medveölő Putyin iparkodott bőszen, ha így halad, jövőre megint oroszból lesz szovjet, unió meg kolhoz. Németország foci vébét nyert, Afrikának nem jutott csak az átkozott ebola.
A lettek január óta euróval játszanak, de irigységre nincs okunk, mert az öröm sugárzó lesz itt is. Pakson két új blokk épül, és persze néhány stadion vénaszkenneren innen és túl is. A közönség maradt otthon, míg az aluljárókban szaporodott a paplan.
A fővárosi polgár már 4-es metrón mehetett szavazni, áprilisban tudtuk, karácsonykor nálunk nem fog havazni. Biztonságérzetünk a maláj légitársaság ázsiójával emelkedett, az új tízezressel nem sok nyugdíjas hetvenkedett. A megadózatott net terve végképp a honpolgárok torkán akadt, újfent divatba hozva a csoportosulást, most már utcán telel az elégedetlenség.
Miki bácsi lámpását csendben magával vitte, a sötétség még vészterhesebben telepedett Pestre. A politika a mozikban is kopogtatott. A Honiwood lankái felett nem repül malomkő, a döntnököknek köszönhetően Toldiból nem lesz hazánk első szuperhőse. Ennek ellenére Szél támadt, a fiatalok a Senki szigetén bizonyították, hogy a Szabadesés után némi Újratervezéssel VAN Utóélete a hazai filmnek.
i was your pilotAz Akadémiánál kifizetődött a 12 évnyi rabszolgaság. Matthew McConaughey szobrocskájával végre álló lett a Csillagok között. George Clooney-t végül férjül vették, Melanie Griffith nem kapaszkodott többé Banderasba, Fincher vásznon mutatta meg, milyen az igazi Holtodiglan, Spike Jonze látja a magányos jövőnket.
Marquez tolla nem ír többé a szerelemről, Adrian Mole naplói végleg beteltek, Giger találkozhatott a nyolcadik utassal. Joe Cocker torkát köszörülve vette kalapját. Bob nélkül Roger marad a pácban, Mike Nichols nem félt farkasától, vajon Philip Seymour hová sietett ennyire? Szabó Gyula sem mond új meséket, Helyey László nélkül Mátyás nem lehet igazságos. Sztankay István újra Schütz Ilával próbál. Bajor Imre magával vitte a Kicsihuszárkodást.
A tévé továbbra is maradt a vakmerők terepe, az önálló vélemények, gondolatok Bermuda-háromszöge. Bár pislákolt némi fény, mikor a műdzsungeles bohóckodáson és a szilikonnal kibélelt pornó villán túl, hangszeren játszó virtuóz gyerekek tűntek fel főműsoridőben.
Lassan rangsorolásba sem vesznek, kapjuk számolatlanul a fekete pontokat. Honnan is tudnánk, hol van az európai mérce, hiszen rég lekopott a mérlegünk nyelve.
Míg itt a hír értékét Zimány Linda és Jude Law kocsmai flörtje adja, addig maradunk is helyben. Felszínen maradni pont elég nehéz, ha csupán Norbi Update, ne lepődjünk meg azon, hogy ő a tőzsde farkasa, és Torghelle Sándor a könyvespolcok ura.
Csupán Katinka nyújtotta szép Hosszúra az évet. Egy döntetlen tette a nemzet Palijává az őszinte Dárdait, kiderült a bátorsághoz és a szívhez nem szükséges licenc. Tanuljunk tőlük, mert léteznek példaképek.
Néhány szentimentális kérés a jövőre nézve:
Drága öltönyös urak! Álljanak végre helyt az igazmondó versenyeken! Bárki Krisztián mondjon fejből végre egy összetett mondatot! Celebmacáink ne szivárogtassanak ki magukról szelfit egy hétig! Végre ne csak a facebookon találják fel a rák ellenszerét! Szeretteink legyenek fontosabbak a mobiltöltőknél. Harapjunk akkorát az élet tortájából, mint Luis Suárez!
Jóllehet, 2015 a bárány éve, ne legyünk teljesen birkák! A bégetésből éppen elég, ha kijön a végére a BÉKE!

Találjuk meg az összhangot!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 2014-es kedvenceink
Következő cikk Filmes YouTube kommentek