A Ti mozitok (13.) – Besurranók


besurranok
besurranókTi forgattátok, Mi megosztjuk. Ti kritizáltok, Mi lelkesítünk. Szerencsére nem először kaptunk Tőletek kisfilmet, így azt gondoltuk, hogy érdemes beindítani a sorozatot.

Nem csinálunk mást, csak próbálunk a kész mozinak nagyobb nézőközönséget toborozni. Nincs előzsűrizés, nem kommentáljuk, ez most egy virtuális tesztvetítés, ami után következhet a Ti véleménynyilvánításotok. Persze nem hollywoodi büdzsével dolgozó stábokról van szó, amikor még a lelkesedés pótolja az igazi profizmust, így inkább az építő hozzászólásokat várják az Alkotók.
Bátran küldjetek Ti is (e-mail: info@hetediksor.hu), ha vállaljátok a megmérettetést! Műfaji megkötés nincs, ha lehet azért 15-20 percnél ne legyen hosszabb (és beágyazható linkeket, mert nincs tárhelyünk)!

Az NMU Film Corp. nevű független, budapesti filmes csapat nem könnyű feladatot tűzött ki maga elé. Céljuk egy olyan kisköltségvetésű egész estés közönségfilm elkészítése, melyről könnyedén elhihetné a közönség, hogy a hasonszőrű magyar vígjátékokhoz hasonlóan több száz millió forintot öltek bele. Pedig nem.

„A Besurranókkal csak egyetlen dolgot szeretnénk elérni: másfél órányi felhőtlen szórakozást mindenki számára. Érdekes figurák, poénok, akciók, jó dumák, csavarok, ennyi. Nem szerepelnek benne agyonhasznált magyar színészek, nem tolunk arcpirító reklámokat a nézők arcába, és ami a legfőbb, nem vesszük magunkat halálosan komolyan. Ennélfogva, úgy gondolom, hogy nem egy klasszikus értelemben vett magyar vígjátékról van szó” – mesélte a film rendezője, Szöllőskei Gábor, majd hozzátette: „Nem volt rá pénzünk az igaz, minden, ami a filmben látható, önköltségből készült, ám a végső célunk az, hogy ez ne látszódjék rajta. Szerencsére nem kevés szakembert sikerült megnyernünk, akik lelkesen tették bele tudásuk legjavát a filmbe. Ez pedig meglátszik majd a jelmezeken, díszleteken, kellékeken, helyszíneken, sminkeken és a speciális effekteken is. Forgatási jelmondatunk mindvégig az ’Így is lehet!’ volt. Később ezt azért kibővítettük az ’Így is lehet, csak több időbe telik!’-re.”
Besurranók - Szöllőskei Gábor

Sztori:

A történet középpontjában Ervin (Szöllőskei Dávid), a profi műkincstolvaj és Robi (Molnár Gergely), az unalmas életű, szürke kis hivatalnok állnak. Ervin épp a híres Neptunusz gyémántot lovasítja meg, mikor lelepleződik az éppen hazatérő Robi előtt. Tolvajunk megbízója, a kétes üzelmeiről ismert üzletember, Szokol Konrád (Szöllőskei Gábor) megöletné a szemtanút, ám „főhősünk” nem az a gyilkos típus. A parancs megtagadásával viszont magára haragítja Szokolt és embereit. Kieszel azonban egy tervet, mellyel tisztára moshatja magát, egyúttal pedig az őt zsaroló Robi nyakába varr mindent. Nem sokkal később trióvá bővül a csapat, a csinos és talpraesett Brigi (Kecskeméti Zsuzsi) is tudomást szerez a balhéról az óvatlan Robitól, így Ervinnek már két koloncot kell elviselnie. A lány természetesen egyiküket sem hagyja hidegen, a kieszelt terv elé pedig további akadályokat gördít a Neptunuszra áhítozó Szokol, valamint egy alvilági műkincskereskedő és szedett-vedett bandája, akik szintén a gyémántot akarják.
 Facebook

A Besurranók jelenleg utómunkálati stádiumban van, alább pedig megtekinthető a film első kis kedvcsináló teasere.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (82.)
Következő cikk Hetediksor kvíz 6.0 stáblista+videó