Kern András Garas Dezső előtt tisztelgett


ripacsokMár többször felhívtuk figyelmetek Damokos Attila, Nagy Marcell, és Szórád Máté három formátumba fogalmazott szfe150 projektjére. Most megint ezt tesszük, mert az eddigi fotók és gifek után elkészült az első videó, méghozzá Kern Andrással, aki egykori partnere Garas Dezső előtt tisztelgett.

Egyedül nem megy

Kern András 1966 és 1970 között volt a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész hallgatója, Várkonyi András növendékeként. Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező. Legendás barátság fűzte Garas Dezsőhöz, akivel együtt szerepeltek Sándor Pál ikonikus Ripacsok című filmjében.

Garas Dezső 1953 és 1957 között volt az egyetem színész hallgatója. Kétszeres Jászai Mari-díjas. Kossuth-díjas, a Nemzet Színésze. 2011-ben hunyt el. Egy interjúban azt mondta, pályája során az egyik leginspirálóbb művész partnere Kern András volt.

“Amikor ezt a jelenetet forgattuk, rémes viszonyban voltam a Garassal. Már nem is tudom hogy min, de nagyon összevesztünk. Aztán a Garas összeveszett Sándor Palival, a Pali meg a Ragályival. 40 napon át forgattunk és valaki mindig összeveszett valakivel. Ez is mutatja, hogy a forgatásnak nem kell jó hangulatban telnie, hogy jó film szülessen de jó hangulatban is lehet rossz filmet csinálni.”

https://www.facebook.com/szfe150?fref=ts
http://www.szfe150.hu/

A klasszikus jelenet az 1981-es Ripacsokból:

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (86.)
Következő cikk Kukoricasziget - kritika