Rendezők, akik saját filmjüket kritizálták


rendezőkMúlt héten a következőt tweetelte Josh Trank arról, hogy miért lett a Fantasztikus négyes a tengerentúlon, annyira megtámadva:
„Egy éve volt egy fantasztikus verzióm ebből a filmből, ami nagyszerű kritikákat kapott volna. Valószínűleg soha nem fogjátok látni.”

Nem ő volt az első, aki a saját filmjének esett neki a mozi történetében. Összeszedtünk 5 rendezőt, aki szintén így tett.

1. Tony Kane, Amerikai História X
A New Line Cinema vezetőségével és a főszereplővel, Edward Nortonnal volt nézeteltérése a film kapcsán, amely során le is akarta vetetni a nevét a projektről, miután az kész lett. Mivel ezt nem engedélyezte a Directors’ Guild of America, ezért a neve helyén a Humpty Dumpty megnevezést szerette volna, ami többnyire köpcös emberkének fordítható. Így emlékszik vissza az esetre:
„Bevallom, hogy egy éretlen idióta voltam, aki komplett egoista módon állt a dologhoz. Viszont szenvedélyes is voltam, ami segített egy fiatal színésznek a legjobbját adni, aminek köszönhetően során Oscar-jelölést is kapott. Ebben nekem is részem volt.”

2. Joel Schumacher, Batman & Robin
A legrosszabb szuperhős moziként emlegetett film Schumacher második Batman-je, amiért minden felelősséget magára vállalt a rendező: „Mindenért én vagyok  a hibás, mert igent mondtam erre a projektre és minden más elképzelésre is, amit mondtak nekem. Nem a legkedvesebb film, amin dolgozhattam, de büszke vagyok a színészekre és mindenki másra, aki részt vett benne.”

3. Sam Raimi, Pókember 3
Egy 2014-es interjúban azt mondta: „Olyan film lett, ami nem működött igazán jól. Megpróbáltam a legjobbat kihozni belőle, de nem hittem a karakterekben eléggé, amit nem lehet a nézők elől elrejteni. Főleg nem azok elől, akik tényleg szeretik a Pókember világát. Ha egy rendező nem szeret valamin dolgozni, az meg fog látszani a munkájának minőségén.”

4. Alan Taylor, Thor: Sötét világ
Ne várjuk Alan Taylor visszatérését a rendezői székbe, főleg miután ezt nyilatkozta: „A Marvellel kapcsolatban az volt a fájdalmas, hogy a forgatás alatt teljesen szabad kezet kaptam, ám mire a film a mozikba került, az emberek már teljesen mást láthattak, mint amibe belekezdtem. Szóval, ez egy olyan tanulópénz volt, amit soha senkinek se kívánok.”

5. Michael Bay, Transformers: A bukottak bosszúja
A 2007-2008-as években tartott Amerikai Forgatókönyvírók Céhének (WGA) sztrájkja miatt az Alakváltók második része befejezés nélkül került produkcióba. Ez kissé megnehezítette Bay feladatát, aki ekképp takarózott: „Elkövettünk néhány hibát. Az igazi probléma a második résszel az volt, hogy beleszaladtunk egy misztikus vonalba, amit így visszanézve egy orbitális baromságnak tartok. Az írók sztrájkja hirtelen jött és borzasztó volt egy olyan filmet megrendezni, aminek három hét alatt ki kell találnod a végét.”

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Így robbant be Schwarzenegger a köztudatba
Következő cikk Az Elefánt új klipje