Libabőr


LibabőrLibabőr (Goosebumps), rendező: Rob Letterman, szereplők: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush, Ryan Lee, színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 103 perc, 2015 (12)

Mit szólnál hozzá, ha tini korod horror regényei magukba szippantanának? Vagy éppen megelevenednének körülötted? Izgalmasan hangzik, de nehezebb a helyzet, ha te vagy a hős, akinek le kell győznie a szörnyeket.

LibabőrZack Cooper alig költözött be új otthonába, máris a feje tetejére áll körülötte a világ. Mindig a nők a baj forrásai, a szomszéd Hannah pedig azonnal teljesen letaglózza a fiút. A lány azonban toronyba zárt hercegnő, őrzője pedig nem más, mint vasszigorú apukája.  Zack segítségül hívja egyetlen újonnan szerzett barátját, a meglehetősen kétbalkezes és ballábas Champet, hogy együtt mentsék ki a lányt szomorú helyzetéből. A félresikerült és egyébként is teljesen szükségtelen mentőakció során, azonban fény derül rá, hogy a mogorva és zsarnok apuka nem más, mint a híres horror író, R.L. Stine. Művészete azonban igen különleges, így mikor az egyik kéziratát kinyitják, elszabadul a pokol.

Zack élete egyébként nem irigylésre méltó, a papája meghalt, a megmaradt családtagjai pedig meglehetősen dilisek, de ő nagyon derekasan állja a sarat. Csodálatosan lelkes nagynénije például meg van róla győződve, hogy a strassz mindenhez passzol – nemtől függetlenül – és attól sem riad vissza, hogy szerelmi életének alakulásával szórakoztassa a lassan férfikorba érő unokaöccsét. Ha ez nem lenne elég, a helyi zsaruk is tökéletesen haszontalanok, így az ember csak magára számíthat, ha mesebeli szörnyek lepik el az utcákat.

Az alapvetően jópofa, bár kissé sablonos felvezetés, néhol már-már kínos, de amikor beindulnak egy események, egy határozottan szórakoztató történetet kapunk. Remek kikapcsolódás az egész családnak, hiszen mindenki megtalálhatja benne a neki tetsző elemeket.

A bátor fiú, okos lány, bénácska haver kötelező hármasa mellett Jack Black karaktere és alakítása sem okoz csalódást. Stine-nak rendesen az agyára mentek saját fantazmagóriái, de mikor a szükség úgy hozza, a morgós, hirtelen haragú, zömök irodalomtanár külsőből előbújik a bátor hős, aki ha kelletlenül is, de szembeszáll saját kreatúráival.

Szerethető kis matiné a Jumanji és a Zathura nyomvonalán, Danny Elfman tökéletes zenéjével, a Libabőr könyveken felnövők tökéletesen átérzik majd Champ lelkesedését. Bátran ajánljuk azoknak, akik nem hagyták tinédzserkorukban a kalandvágyukat! Kellemes kis libabőrt generál.

10_7

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Anyám és más futóbolondok a családból
Következő cikk A hét röhögései (111.)