5 magyar klip, amiről nem gondoltad volna, hogy hazánkban készült


Our Youth: Oak TreeOur Youth: Oak Tree
Az Our Youth budapesti dallamosabb rockzenét játszó formáció. A 2013 februárjában megjelent West-Cappel EP-n szerepel az Oak Tree. A számos hazai koncertet háta mögött tudható zenekartól egy északi hangulatú kisfilmet kaptunk.
helyszín: Bokodi-tó                        rendező: Koblicska Örs

Belau ft. Hegyi Dóri: Island of Promise
Idén szeptemberben jelent meg a Belau nevű egyszemélyes formáció első dala, az Island of Promise, amit egyből egy remek klippel publikáltak. Azóta nem akármilyen sikereket ért el a friss zenei projekt. Annyira erős lett az első mozgóképük, hogy elnyerte a zsűri különdíját a Magyar Klipszemlén, a dal bekerült az Aranyélet nevű új HBO sorozatba, számos rádió játssza előszeretettel, valamint több külföldi zeneoldal is elismerően írt róla.

helyszín: Kisoroszi:                         rendező: Damokos Attila

Turbo – Nebulosus

A grunge, progresszív és garage jegyekkel bíró Turbo 2005-ben született az alapító tagok közös rock and roll iránti szereleméből. Számos sikert ért már el a zenekar, hiszen külföldi fellépéseik mellett megjárták az összes magyar fesztivált, valamint elnyerték már a Fonogram díjat is az „év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában. 2012-ben jelent meg a Turbo, Nebulosos című videója, amely a formáció akusztikus hangvételű anyagán hallható.
helyszín: fóti homokbánya         rendező: Hencz Péter

ZAGAR – Dream Of A Machine
A hazai elektronikus zenei színtér egyik legsikeresebb zenekara, a Zagar 2001-ben alakult és eddig négy albumot készített. A Local Broadcast 2002-ben, a Szezon/Eastern Sugar (filmzene) 2004-ben, a Cannot Walk Fly Instead 2007-ben, a Light Leaks pedig 2013-ban jelent meg, utóbbi az év hazai elektronikus zenei albuma, illetve hangfelvétele kategóriában Fonogram-díjat kapott. A Zságer Balázs vezette formáció utolsó lemezén található Dream Of A Machine-hez készült a fenti klip.
helyszín: Kismaros és Börzsöny rendező: Szabó Áron

Margaret Island – Bolyongó
Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint triója az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar jelenleg a hazai könnyűzenei palettán. Fellépéseik alkalmával pedig további, tehetségüket már bizonyított fiatal zenészekkel egészülnek ki. A Margaret Island 2013 őszén alakult, de már nehéz számon tartani, hogy összesen hány koncerten vannak túl, a világ hány pontjáról küldtek papírhajót ábrázoló fotókat a rajongók az együttes Facebook-oldalára, vagy hányan zengték velük a „Nem voltál jó” refrénjét a fesztiválokon.
helyszín: Gyenesdiás                    rendező: Damokos Attila

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Tim Roth szivárogtatta ki az Aljas nyolcas forgatókönyvét
Következő cikk Judi Dench Radnóti Miklós versét szavalja