Gyilkos Páros


gyilkos párosGyilkos Páros (Mr. Right); rendező: Paco Cabezas; főszereplők: Sam Rockwell, Anna Kendrick, Tim Roth, RZA, James Ransone; amerikai akció-krimi-vígjáték; 92 perc; 2015 (16)

Cicafül és krumpliorr 

Szinte mindenki átélte már legalább egyszer azt, hogy összejön valakivel, akivel elsőre minden rendben lévőnek tűnik, de aztán folyamatosan egyre furább dolgok derülnek ki róla. Azt viszont talán kevesebben élték át, hogy szívük új szerelme bérgyilkos.

Elnézést, hogy a teljesen szubjektív preferenciáimat taglalom, de általában nehezen viselem az olyan filmeket, amikben számomra tiltólistás színészek játszanak. Igaz ez természetesen a színésznőkre is, Keira Knightley neve a plakáton nálam garancia a távolságtartásra, és ebbe a kategóriába tartozik Anna Kendrick is. Akadnak persze kivételek, az Egek ura és a Scott Pilgrim még vele is több mint elviselhető lett, ez viszont kevésbé vonatkozik legújabb filmjére, a Gyilkos Párosra.
Pedig annyira nem lenne rossz a helyzet, hiszen az alapszitu sokat ígér, Sam Rockwell hozza a szokásos jó formáját, Tim Roth ügyesen lavírozik a brit és az amerikai akcentus között, a Wu-Tang Clan sakkmániás főmuftija, RZA pedig meglepően vicces. Ott van viszont Kendrick, akinek most komikaként kéne tündökölnie, és sajnos rettentően idegesítő manírokkal rátonyizza végig az egész filmet.
A Gyilkos Páros az a moziélmény, amire pár héten belül már nem nagyon emlékszik az ember, és évekkel később, amikor lemegy a tévében, akkor döbbensz rá, nagyjából a 25. perc környékén, hogy „basszus, de hiszen én ezt láttam!” Sokáig gondolkodtam amúgy, hogy 6-os osztályzatot adjak inkább, de aztán rájöttem, hogy ez tipikusan az a film, aminek az értéke az idő elteltével folyamatosan csökken. Úgyhogy legyen egyből 5. Később még akár 4 is lehet belőle.10_5

https://youtu.be/hc6g0vHCURY

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Nagy Lebowski Fesztivál először Budapesten
Következő cikk Hetediksor kvíz 13.0 az Artmozik éjszakáján

1 Comment

  1. 2016. április 29. péntek

    […] Teljes cikk olvasása az HETEDIKSOR.hu-n… […]