Nagy Lebowski Fesztivál először Budapesten


nagy lebowski fesztiválSzámos példát láttunk már arra itthon is, amikor egy alkotás rajongói összeverődtek egy napra, hogy megidézzék kedvenc filmjük, könyvük vagy játékuk hangulatát, világát és életre keltsék annak szereplőit. Ezúttal a Coen-testvérek egyik legjobb és talán legkultikusabb mozija, A nagy Lebowski lesz a filmőrültek rajongásának tárgya Budapesten az Anker’t bárban, május hetedikén.

LebowskiA Kentucky állambeli Louisville-ben indult útjára a hagyomány 2002-ben, amikor egy lelkes rajongói kör először szervezett főhajtást az alkotás köré. Összegyűltek, beöltöztek a film főszereplőinek, szürcsölték a white russian koktélokat, megnézték a filmet, beszívtak, majd pedig a filmben felcsendülő zenékkel ünnepelték két napon át a kényelmes életet (https://lebowskifest.com/). A buli akkora siker lett, hogy folyamatosan rendezik meg azóta is újabb és újabb nagyvárosokban, hogy idén már Budapesten is elstartoljon a találkozó.

Természetesen a szervezők ettől kezdve életben tartják majd a sorozatot és minden évben megrendezik Budapesten is a fesztivált. Idén az egyik “sztárvendég” Dörner György lesz, akinek Töki magyar hangját és remek szinkronját köszönhetjük. Vele Klág Dávid filmkritikus-újságíró beszélget majd, aki egy esztétikai elemzés során az alkotást és annak kultuszát is górcső alá veszi.

Hogy ne maradjon ki a bowling sem, számítógépes szimulációval lehet majd részt venni a Lebowski fesztek elmaradhatatlan eseményén, a bowlingversenyen. Kvíz is lesz, amely során a fanatikusok tesztelhetik tudásukat és ismereteiket. Aki beöltözik a film valamely karakterének, automatikusan versenyen vesz részt, ahol a legjobbat értékes – és a filmhez passzoló- jutalmakkal díjazzák a szervezők.

A vetítés után Dj bodoo és Péló pakolják majd a zenét este tíztől a film hangulatának és világának megfelelő szelekcióval.

Event:
https://www.facebook.com/events/237683129906617/

Valami ilyesmire lehet számítani:

Cím: Anker’t bár, Budapest, Paulay Ede u. 33.

Teljes program:

17.00-20.00 bowling-verseny

18.00-19.00 Kvíz

19.00-19.40 a film és annak kultusza kerül elemzésre Klág Dávid és vendége által

19.40-20.10 Dörner György, azaz Töki magyar hangja mesél a film szinkronjának születéséről

20.00-20.10 a kvíz, a bowlingverseny és a jelmezmustra eredményhirdetése, díjazása

20.10-22.15 A nagy Lebowski vetítése

22.15-03.00 Dj bodoo és Péló ‘Lebowski-szelekciója’

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Tiszta szívvel - kritika
Következő cikk Gyilkos Páros

1 Comment

  1. […] Teljes cikk olvasása az HETEDIKSOR.hu-n… […]