A Ti mozitok (21.) – A PINCE


Ti forgattátok, Mi megosztjuk. Ti kritizáltok, Mi lelkesítünk. Szerencsére nem először kaptunk Tőletek kisfilmet, így azt gondoltuk, hogy érdemes beindítani a sorozatot.
Nem csinálunk mást, csak próbálunk a kész mozinak nagyobb nézőközönséget toborozni. Nincs előzsűrizés, nem kommentáljuk, ez most egy virtuális tesztvetítés, ami után következhet a Ti véleménynyilvánításotok. Persze nem hollywoodi büdzsével dolgozó stábokról van szó, amikor még a lelkesedés pótolja az igazi profizmust, így inkább az építő hozzászólásokat várják az Alkotók. Bátran küldjetek Ti is (e-mail: info@hetediksor.hu), ha vállaljátok a megmérettetést! Műfaji megkötés nincs, ha lehet azért 15-20 percnél ne legyen hosszabb (és beágyazható linkeket, mert nincs tárhelyünk)! Próbálunk rendszeresen jelentkezni, Tőletek függ milyen sűrűn.

a pince the basementTHE BASEMENT (A PINCE) címmel készült új horror film Magyarországon. A produkció 18-as korhatár besorolással büszkélkedhet, amely sokat elárul arról, hogy műfajának legerősebb elemeit tartalmazza.

Sztori:
A történet nemzetközi cserediákok között játszódik, akik az egyik főszereplő lediplomázásának alkalmából házibulit rendeznek. Miután a kiérkező rendőrök véget vetnek a mulatságnak, a szűk mag egy másik extrém tevékenységbe kezd: szellemet idéznek. Megmagyarázhatatlan és furcsa dolgok sora veszi kezdetét, amelynek során az egyik barátjuk eltűnik. A nyomok a ház hatalmas pincerendszerébe vezetnek, ami évtizedek óta magánkézben van, és pontosan egy lakó sem tudja, hogy mi folyik odalent. Az ötfős társaságnak sikerül bejutnia a labirintusszerű egykori óvóhelyre, ahol nem csak haldokló barátjukat találják meg, hanem nem e világi erőkkel is szembe kell nézniük. Kezdetét veszi a véres és kegyetlen küzdelem az életükért.

A film a történetből adódóan többnyire külföldi színészekkel készült, akik Angliából, az Egyesült Államokból és Japánból érkeztek a forgatásra. A nemzetközi társaság miatt a szereplők főként angolul beszélnek egymással, ám a magyar karakterek többször is megszólalnak a saját nyelvükön.

A produkció első sorban a nemzetközi horror rajongó közönségnek készült, és egyben az ő támogatásukkal valósult meg a film közösségi finanszírozás keretében. Ez a támogatási rendszer egyre nagyobb népszerűségnek örvend (főleg külföldön), ami a valóságban úgy néz ki, hogy az adott projekt iránt érdeklődők anyagi-, vagy egyéb forrásokat ajánlanak fel az alkotók számára. Az alacsony költségvetésű film létrejöttét ezen felül számos itthoni cég is segítette.a pince illes laszlo gergely tothA filmet Illés László rendező/producer, illetve Tóth Gergely operatőr/stúdióvezető készítette, Budapesten, egy az Astoriához közeli háztömbben, és annak pincerendszerében a tavalyi évben – majd az utómunkálatokat követően a film mostanra jutott el abba a stádiumba, hogy bemutatásra kerüljön.

Egy Los Angeles-i vállalat már átvette a filmet külföldi értékesítésre, így várhatóan számos országban jelenik meg a produkció televíziós, online, illetve DVD/Blu-Ray forgalmazásban.

A The Basement (A Pince) című film Magyarországon limitált számú közönségtalálkozó keretein belül kerül bemutatásra, ahol az alkotás megtekintését követően az alkotókkal is lehetőség nyílik a beszélgetésre.

a pinceHa van bátorságod válaszd ki a vetítési időpontod:
Közönségtalálkozó: május 26.
Vetítések: május 26-29.

De vigyázz, veszélyes odalent!

A film gyártásának folyamata, és számos egyéb a produkcióhoz köthető anyag megtalálható a The Basement hivatalos Facebook oldalán:

(EN) https://www.facebook.com/thebasementhorror

(HU) https://www.facebook.com/apincehorror

The Basement (OST) | Main Theme:

Werk:

IMDB link:

http://www.imdb.com/title/tt4942478/

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Béna kalózok
Következő cikk Frantz - kritika