Csajok hajnalig – kritika


csajok hajnaligCsajok hajnalig (Rough Night), rendező: Lucia Aniello, Szereplők: Scarlett Johansson, Jillian Bell, Zoë Kravitz, Ilana Glazer, Kate McKinnon, amerikai vígjáték, 101 perc, 2017. (16)

Hangulatgyilkos csajbuli

Csajok hajnalig poszterSzórakozni mindenki szeret, és nagy valószínűséggel a lánybúcsúk, legénybúcsúk sokak életében szerepelnek a jobban sikerült bulik között. Aztán persze az, hogy kinek mi a szórakoztató már változik. Egyesek keményebben, mások szofisztikáltabban mulatnak, na meg vannak azok, akik két pénisz poén között véletlenül megölnek egy embert a buli hevében. Jó-jó, ez utóbbi talán csak a filmekben esik meg, de ott viszont nagyon is, ráadásul Scarlett Johansson lánybúcsúján, szóval miért is ne érdekelne minket a dolog?
Kreativitással ugyan senki nem fogja megvádolni a készítőket, de azért van ebben a sokadjára is elmesélt sztoriban pár még el nem sütött poén, csak épp nem a Csajok hajnalig esetén. És ez tényleg csak azért szomorú, mert sikerült összeverbuválni egy tehetséges színészgárdát, de láttuk már mindannyiukat ügyesebbnek, viccesebbnek, pedig ők tényleg próbálkoztak. De ha minden szereplőre ráhúzunk egy sablont, abból bizony nehéz jót kihozni, főleg ha tisztességes poénokat sem tudunk írni nekik.
Szegény Scarlett-től például egyetlen megmosolyogtató jelenetet sem tudnék felidézni, a Zoë Kravitz/Ilana Glazer páros ugyan néha megnevetteti az embert, de érdemben róluk sem lehet beszélni. Kate McKinnon azért villant egyet-egyet, de azt is csak azért, mert marha jól megy neki az improvizálás és nem kell mást tennie, mint a megszokott karakterét hozni. Viszont, ha láttunk tőle egy-egy Saturday Night Live szkeccset, akkor máris tudjuk, hogy sokkal viccesebb is tud lenni annál, mint hogy ausztrál akcentussal beszél, és eszelős módjára mereszti a szemét. Előbbi humor-faktorán ráadásul a szinkron is elég komoly csorbát ejt. És akkor ott van Jillian Bell, aki minden működőképes poénra mond kettő erőltetettet, amik ráadásul mind valamilyen nyomokban péniszt tartalmazó vicc variánsai.

Ez a helyzet a főszíntéren, de hogy egy kicsit felvillanyozóbb dolgokat is mondjak, a mellékszereplőket sikerült eltalálni. Ty Burrell és Demi Moore szex-mániás párosa jópofa, és nem estek abba a hibába, hogy túltolnák őket, a legviccesebb pillanatokat viszont a lánybúcsúval párhuzamos legénybúcsú rövid gegjei hozzák meg, minden pihentségük ellenére, vagy épp azoknak hála.
A Csajok hajnalig tartogat néhány kiszámítható, de humoros fordulatot, egy pár jó poént, ügyes, de kihasználatlan komikákat és úgy összességében egy erős közepes nyári vígjáték lett belőle. Ha mindenféleképpen ilyesfajta szórakozásra vágytok, inkább hívjatok fel ti is pár régi ismerőst és koccintsatok velük. Csak aztán azokkal a fránya sztriptíz táncosokkal vigyázzatok!

5.szék

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Gázos páros (You’re the Worst) 1-3. évad - kritika
Következő cikk A Fal sötét oldala: Roger Waters karrierje