A forgatókönyvíró sohasem nyaral, vízparton támadó filmötletek


barton finkVan, hogy a filmtéma a vízparton hever, de olykor a forgatókönyvíró is. Előmerészkedik a légkondicionált lakosztályából, bekeni 50 faktoros naptejjel Drakula-fehér ábrázatát, s a nagy kínnal felfújt gumimatracán lebegve követi az iszapos Balatonban úszkáló lángosdarabkát. Szűk negyedórát ejtőzik, aztán fészkelődni kezd, és önkéntelenül is működésbe lép az agya. Minden apró külső hatás sercegő gyufaként szolgálhat benzinnel belocsolt elméjének, mert azonnal íródni kezd egy sztori.

A harmadfokú égési sérüléseket okozó napfény…

gyújtózsinór lehet egy sci-fi alapötletéhez. Az élet forrását jelentő égitest váratlanul kihűl, mire a riadt emberiség tűzifát készít az utolsó versenyzongorából, átáll a mirelitekre, a legfőbb közlekedési eszköz a fakutya lesz, a jegesmedve pedig a legnépszerűbb háziállat.

A békés fürdőzőket agresszívan lefröcskölő német turista…

bőven elegendő egy II. világháborús fanatikus tüzérparacsnok hőseposzához, aki az őt körülzáró, túlerőben lévő szovjet hadsereg dacára az utolsó töltényig kitart. Plátói szerelembe bonyolódik egy cipóarcú partizán lánnyal, kinek exe, Igor végez majd vele a döntő ütközetben. A halálos lövés következtében kizuhan a templomtoronyból, kezében Kátya hímzett zsebkendőjét szorongatva.

sourceA műanyag hekk…

a paprikás lisztben megforgatott, de már napokkal korábban kisütött hal bosszúsága bizony maga a horror. Egy vegyi üzem felelőtlen dolgozói radioaktív hulladékot juttatnak egy tóba, minek hatására a vízben élő halállomány mutálódik, és strandpapucsostul kezdi megdézsmálni a nyaralókat, a hintaágyban kötögető nénit. A mérgezett molnárkák falvakat tarolnak le, az apokalipszis közeli helyzetet a maréknyi katonaság próbálja megfékezni.

A frissen érettségizett mázsás legényke…

kiváló alapanyag egy tinédzser drámához, aminek központi problémája, hogyan veszítse el szüzességét a nagymamája szomszédságában lévő leánytáborban. A feszültséget tápláló dilemma mi nehezebb: öt hamburgert egy ültő helyében elfogyasztani vagy átmászni a drótkerítésen?

A közös zuhanyzóból induló lábgomba…

a klasszikus járványfilmek melegágya. A mezítlábas halál gyors talpakon szalad tovább az üdülőparadicsomból, a krém sem állíthatja meg, csupán a napbarnított doki cserfes asszisztensnője segítségével.

A fodrozódó víztükröt bélyeg nagyságú fürdőruhában bámuló nagymellű szőke….

na ebből tengernyi ihletet lehet meríteni, szinte bármilyen műfajú mozi születhet, kis költségvetésű művészfilm, ám akár egy tévésorozatra is elég lehet az inspiráció.

Várjuk a további nyaralás alatt születő vízparti ötleteket!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Spice Girls "Wannabe" slágerét mondókázzák el Nicole Kidman és kollégái
Következő cikk 30 éves a Full Metal Jacket