Annihilation előzetes – Natalie Portman ismeretlen világba indul


Az Ex Machinával  a figyelmet magára irányító Alex Garland rendező új sci-fije, az Annihilation megkapta első kedvcsinálóját, melyben Natalie Portman egy titokzatos világ felfedezésére indul.

Garland ezúttal Jeff VanderMeer 2014-ben megjelent Déli Végek trilógia első kötetét dolgozta fel új alkotásával. Bár három részes sorozatról van szó, a direktor elárulta, hogy az Annihilationt önálló filmként készítette el, melynek középpontjában egy kutatócsoport áll, akik egy bizonyos X térség felderítésére indulnak, ahol ismeretlen, titokzatos erő vette át az uralmat. Az expedíció tagjai Natalie Portman, Gina Rodriguez, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson és Garland jól bevált embere, Oscar Isaac, mint Portman férje, aki az Ex Machinában is kulcsfontosságú szerepet töltött be.

Az Annihilation író-rendezője, Garland azt is elárulta egy interjúban, hogy álomszerű, szürrealista világot kreált:

Nagyon furcsa, álomszerű, szürrealista tájra bukkan (Portman – a szerk.), és egyre mélyebbre és mélyebbre merül benne, amely a gondolkodásmódját is megváltoztatja.

A sci-fiből megosztott első kép kulcsfontosságú jelenetet takar a direktor szerint:

Ez az első kézzelfogható találkozás a furcsaságokkal. Az aligátornak olyan fizikai elemei vannak, melyek a valóságban elképzelhetetlen rajta. Ekkor kezdenek ráébredni, hogy mennyire furcsa helyre is csöppentek.

És íme a kép, amiről beszélt:

annihilation

Az Annihilation 2018 február 22-től invitál majd minket egy különleges expedícióra, addig is tekintsétekmeg az első kedvcsinálóját.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Tulipánláz - kritika
Következő cikk A 100 legjobb filmes kütyü