A Gyűrűk Urából sorozat készülhet?


Úgy néz ki nagy esély van rá, hogy J. R. R. Tolkien összetett fantasy világa sorozat formájában térhet vissza az eddig befutónak tartott Amazon TV képernyőjére.

A Warner Bros. Television és a Tolkien Alapítvány (aki az író örökségének jogait birtokolja) tárgyalásokat folytatnak az Amazon Studiosszal egy A Gyűrűk Ura sorozat kidolgozása kapcsán. – írja a Variety. Az Amazon elnöke, Jeff Bezos elárulta, hogy a tárgyalásokon személyesen vesz részt ( a stúdiót is utolért szexuális zaklatások vádja miatt), ami jelenleg még nagyon korai szakaszban van, így sem a kijelölendő irányvonalról, sem a történetről nem beszéltek még, és egyelőre semmiféle megállapodás nem jött létre közöttük.

Ami biztos, hogy Peter Jackson nem fog részt venni a projekt fejlesztésében, ugyanis a Tolkien Alapítvány nem volt megelégedve a regényekből készült filmadaptációival. Ahogy az is biztosra vehető, hogy a Stúdió és az Alapítvány a klasszikus fantasy regények és az előzményként kiadott A hobbit könyvek mentén gondolkodhatnak majd, ugyanis a brit író 1960-ban csakis ennek a jogait adta el, az alapítvány azóta pedig nem volt hajlandó újabb regények megfilmesítési jogát áruba bocsájtani, ráadásul az esetleges sorozat is csak akkor kaphat zöld utat, ha a Tolkien Társaság rábólint a dologra. Tehát rengeteg akadály áll még a tervezett sorozat útjában, az sem segíti a munkálatokat előre lendíteni, hogy az író egyetlen még élő gyermeke, Christopher Tolkien kimondottan kényes apja munkáinak felhasználásával kapcsolatban.

A sorozat jogaiért egyébként a Netflix és az HBO is versenyben van, aminek megszerzéséért 200-250 millió dollár értékű kezdő összeget kell majd letenni. Ez csak a jogok birtoklásának összege, a fejlesztés, a stáb és minden, ami az elkészítéséhez szükséges, ebben nincs benne, ráadásul a fentebb említett tények miatt, a sorozat jogai bizonyos karaktereket sem tartalmaznak. – írja a Deadline.

A stúdiók már régóta keresnek egy a Trónok harcához felérő sorozatot, szerintetek az Amazon A Gyűrűk Ura jogainak megszerzésével rálelhet erre, vagy a lehengerlő, az egyik legtökéletesebb adaptációknak tartott filmek ( nem a Hobbit trilógia) miatt nem sok értelme lenne?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Híres filmek térkép verziói
Következő cikk Will Ferrell hadat üzent a vacsoraasztalnál mobilozóknak