A Gyűrűk Urából sorozat készülhet?


borito 4Úgy néz ki nagy esély van rá, hogy J. R. R. Tolkien összetett fantasy világa sorozat formájában térhet vissza az eddig befutónak tartott Amazon TV képernyőjére.

A Warner Bros. Television és a Tolkien Alapítvány (aki az író örökségének jogait birtokolja) tárgyalásokat folytatnak az Amazon Studiosszal egy A Gyűrűk Ura sorozat kidolgozása kapcsán. – írja a Variety. Az Amazon elnöke, Jeff Bezos elárulta, hogy a tárgyalásokon személyesen vesz részt ( a stúdiót is utolért szexuális zaklatások vádja miatt), ami jelenleg még nagyon korai szakaszban van, így sem a kijelölendő irányvonalról, sem a történetről nem beszéltek még, és egyelőre semmiféle megállapodás nem jött létre közöttük.

Ami biztos, hogy Peter Jackson nem fog részt venni a projekt fejlesztésében, ugyanis a Tolkien Alapítvány nem volt megelégedve a regényekből készült filmadaptációival. Ahogy az is biztosra vehető, hogy a Stúdió és az Alapítvány a klasszikus fantasy regények és az előzményként kiadott A hobbit könyvek mentén gondolkodhatnak majd, ugyanis a brit író 1960-ban csakis ennek a jogait adta el, az alapítvány azóta pedig nem volt hajlandó újabb regények megfilmesítési jogát áruba bocsájtani, ráadásul az esetleges sorozat is csak akkor kaphat zöld utat, ha a Tolkien Társaság rábólint a dologra. Tehát rengeteg akadály áll még a tervezett sorozat útjában, az sem segíti a munkálatokat előre lendíteni, hogy az író egyetlen még élő gyermeke, Christopher Tolkien kimondottan kényes apja munkáinak felhasználásával kapcsolatban.

A sorozat jogaiért egyébként a Netflix és az HBO is versenyben van, aminek megszerzéséért 200-250 millió dollár értékű kezdő összeget kell majd letenni. Ez csak a jogok birtoklásának összege, a fejlesztés, a stáb és minden, ami az elkészítéséhez szükséges, ebben nincs benne, ráadásul a fentebb említett tények miatt, a sorozat jogai bizonyos karaktereket sem tartalmaznak. – írja a Deadline.

A stúdiók már régóta keresnek egy a Trónok harcához felérő sorozatot, szerintetek az Amazon A Gyűrűk Ura jogainak megszerzésével rálelhet erre, vagy a lehengerlő, az egyik legtökéletesebb adaptációknak tartott filmek ( nem a Hobbit trilógia) miatt nem sok értelme lenne?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Híres filmek térkép verziói
Következő cikk Will Ferrell hadat üzent a vacsoraasztalnál mobilozóknak