A Netflix megvásárolta Enyedi Ildikó filmjének terjesztési jogait


borito 001 2

Enyedi Ildikó filmjét első magyar alkotásként a Netflix mutatja be Amerikában. A Los Angeles-i AFI Fest-en november 12-én lesz az amerikai premier, majd februártól lesz látható a Netflix-en a TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL.

A Testről és lélekről Enyedi Ildikó nagy visszatérése a nemzetközi filmes színtérre. A rendezőnő 1989-ben Az én XX. századommal hívta fel magára a világ figyelmét, amivel elnyerte a Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb elsőfilmesnek járó díjat. Most közel 30 év elteltével ismét ódákat zengenek  alkotásáról a külföldi sajtóban, nem csoda, hogy Magyarország a Testről és lélekről különleges szerelmi történetét nevezte a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscarra.

Enyedi Ildikó alkotását a Netflix Latin-Amerikában (kivéve Brazília), Közel-Keleten (Izrael és Törökország kivételével), Dél-Afrikában, Indiában, Pakisztánban, Afganisztánban, Bhutánban, Bangladesben, Srí Lankában és Mongóliában is elérhetővé teszi.

2a183ac70e8be7c548041d1b0c641b21 XL
Enyedi Ildikó a 2017-es Berlinale fesztiválon

A Testről és lélekről az utóbbi hónapokban elképesztő sikereket ért el a fesztiválokon, az Arany Medve-díj mellett hazahozta a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválról a FIPRESCI-díjat (filmkritikusok nemzetközi szövetsége) és az Ökumenikus Zsűri díját is, míg júniusban a Sydney filmfesztiválon nyerte el a fődíjat, ezzel Enyedi lett az első magyar és egyben nő, aki ebben a megtiszteltetésben részesülhetett. Nemrégiben a Mumbai nemzetközi filmfesztivál közönsége választotta kedvencének a Testről és lélekről alkotását, a múlt héten pedig négy Európai Filmdíjra jelölték, ami a legfontosabb európai filmes díjátadó, minden évben az Európai Filmakadémia tagjai ítélnek oda.

Enyedi Ildikó filmjét idehaza eddig 84 ezren látták, ez a szám pedig a Netflixre való felkerülése után jócskán megugrik majd, ahogy az is biztos, hogy a díjátadókon rendre taroló Testről és lélekről még jó néhány elismerést begyűjt majd, és reméljük az Oscar-szobor is köztük lesz. Mi nagyon szurkolunk neki!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 25 mesteri vágás a Stranger Things 2. évadában
Következő cikk Itt az új Spielberg-film előzetese! - Tom Hanks és Meryl Streep az Oscarra hajtanak