Készül a Gyilkosság az Orient expresszen folytatása


borito 31

Miután a Twentieth Century Fox először gyilkos vonatozásra invitált minket, már készen áll rá, hogy legközelebb a mély vízbe dobja Poirot rajongóit egy balszerencsés folyami hajókázás során.

Ugyanis a következő Agatha Christie adaptáció a Halál a Níluson lesz, aminek forgatókönyvét Michael Green adaptálja majd, ő felelt a Gyilkosság az Orient expresszen szkriptjéért is, ahogy az is majdnem biztos, hogy az Oscar-jelölt Kenneth Branagh várhatóan visszatér rendezőként és a világ legjobb és legnagyobb bajszú detektívjeként, Poirotként. – írja a The Hollywood Reporter.

A Halál a Níluson 1937-ben jelent meg először, amiben a belga nyomozót a rosszul sikerült egyiptomi vakációjára kísérhettük el. A szerelmi háromszögből fakadó gyilkosság felgöngyölítéséből szintén készült filmváltozat még 1978-ban olyan sztárokkal, mint Bette Davis, Mia Farrow, Maggie Smith, Angela Lansbury és David Niven. A történet a mai napig Christie egyik legnépszerűbb műve, így érthető, hogy a készítők a vonat szűk környezete után ismét egy hasonló helyszínt felvonultató regénye mellett döntöttek, ami mégis teljesen új hangulatot, nagyobb mozgásteret és frissességet adhat a történetnek.

Az 1978-as a Halál a Níluson előzetese

A Gyilkosság az Orient expresszen összesen 55 millió dollárból készült és világszinten eddig 155 millió dollárt termelt. Akik látták a filmet azok már tudják, hogy a cselekmény egy olyan jelenettel zárul, amely a halálhoz köthető eseményeket a Nílus felé tereli, ezzel megágyazva és összekötve a leendő történéseket. Bár Branagh alkotását a kritikák többsége dicsérte a remek hangulata és régi vágású történetvezetése kapcsán, abban a legtöbben egyetértettek, hogy a színész/rendező túl nagy hangsúlyt fektetett a saját teljesítményére, így az A-listás szereposztás kihasználatlan maradt. Talán mindezt ő maga is meghallotta és a Halál a Níluson feldolgozása során kijavítja a hibát, így az újból felvonultatott sztárparádé nem csak a neveik miatt bukkannak majd fel a gyilkosság során. Minderre viszont nem mostanában kapunk majd választ, mivel Branagh jelenleg az Artemis Fowl filmváltozatán munkálkodik, amit a Disney 2019 augusztus 9-én fog bemutatni, ezért valószínűleg Poirot visszatérésére csak az azt követő években számíthatunk.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Preacher 1-2. évad - kritika
Következő cikk Lugosi Béla szerepel a világ egyik legdrágább filmes plakátján