Keanu Reeves szent cselekedetei


Keanu Reeves 030 e1514910242592Hollywood nimbuszát (ha még volt) az utóbbi hónapok zaklatási botrányai alaposan megtépázták, a filmimádókban is komoly töréseket okozva. A fényről és csillogásról elhíresült álomgyár fölé sötét fellegek költöztek,  ezeket az eseményeket nyugodtan hívhatjuk a filmtörténet szeptember 11-ének. Bár a hitünk megingott, vannak még az előítéletekkel teli szakma romjai alatt feddhetetlen személyek, mint Keanu Reeves, aki a több mint 30 éves karrierje során mindig is képes volt emberséges és nagylelkű maradni. A hollywoodi Teréz anyától összeszedtünk 9 legendás történetet, melyek bizonyítják – és ezzel bizalmunk egy részét is visszaadja -, hogy Hollywoodnak vannak még fényes és méltó csillagai, akik a szakma iránti tiszteletet és becsületet életben tartják.

Nem érdekli a vagyonának felhalmozása

Nem szokatlan, hogy a színészek miután lezárult egy projektjük, a stábtagokat valamilyen ajándékkel lepik meg, ezzel köszönve meg a kemény és precíz munkájukat. Keanu Reeves mégis jóval adakozóbb kollégáival, mint a nagy átlag. A Mátrix-trilógia befejezését követően állítólag a színész körülbelül 80 millió dollárt adott a sminkeseknek és a speciális effektekért felelős csoportnak (több helyen is ezt az összeget említik, ami szerintünk megdöbbentően soknak tűnik). Nagylelkűségének mértékét mi sem mutatja jobban, minthogy a szerepért összesen 114 millió dollárt zsebelt be, tehát a nyereségének több mint a felét osztotta szét. Ezt nevezzük mi megbecsülésnek.

Bármit megtesz azért, hogy nagyszerű filmet készíthessen

A kilencvenes évek végén Keanu volt Hollywood egyik legelhivatottabb színésze, akinek mégsem szállt a hírnév a fejébe. Állítólag az 1997-es Az ördög ügyvédje és a 2000-es A cserecsapat főszerepéért kevesebb gázsit kért, hogy ezzel a veteránnak számító, fenomenális Al Pacinót és Gene Hackmant megszerezhessék a filmekbe.

77916597

Szereti az egyszerűséget

Bár hivatalos információ nincs Reeves pontos vagyonáról, körülbelül 360 millió dollárra taksálják, a gazdagság ellenére úgy tűnik a színész mégis a mai napig a szerénységre törekszik. Egy 2013-as Reddit interjúban azt nyilatkozta, hogy nagyon szerencsés élete van, amiért hálás, de igyekszik az ízlésének megfelelően minél egyszerűbben élni az életét. Keanu pontosan tudja, hogy nem a vagyon határozza meg az embert, hanem a halhatatlan alakítások.

82bf1b65b8446acc294cebf923415312

Reeves még a napját is adakozással kezdi

Egy film elkészítése rengeteg ember összehangolt munkájának gyümölcse, ha valaki problémákkal küzd, az egy egész munkafolyamatot befolyásolhat. A Mátrix egyik díszlettervezője komoly anyagi nehézségekkel küszködött, ami Keanu Reeves fülébe is eljutott. Több sem kellett neki, és a tervezőt egy 20.000 dolláros karácsonyi bónusszal ajándékozta meg, hogy ezzel segítsen rajta. Reeves azon kevés színészek egyike, aki szeret elvegyülni a filmen dolgozó munkások között, szóba elegyedik velük és fontosnak tartja a köszönetnyilvánítást, hiszen saját bevallása szerint, mindannyian egyenrangú kollégák, közös a céljuk és ebbe az egyetlen ecsetvonást húzó festő is beletartozik.

Keanu Reeves beard nyc drinking wine signing autographs taking pictures with fans. 05 june 2009 4

Egy valódi régi vágású úriember

Sztársága ellenére gyakran közlekedik metróval (egyszer próbálna  meg a 3-asmetró vonalán közlekedni, biztosan leszokna erről a tulajdonságáról), de ha kell átadja másnak a helyét. Az alábbi videóban egy vaskos sporttáskát cipelő hölgyet pillantott meg a színész, és lovag módjára, azonnal átadta neki ülőhelyét. Mi biztosan az állunkat söprögetnénk fel a meglepetéstől.

Szívesen elegyedik szóba idegenekkel

2013-ban Keanu Reeves elmesélte, hogy amikor fiatalon először érkezett Los Angelesbe, még nem voltak barátai vagy ismerősei a városban. Persze nem esett kétségbe, és egy benzinkúton összebarátkozott pár idegennel, majd csatlakozott az utcai hoki csapatukba. 10 év elteltével Hollywood egyik legnagyobb sztárjává vált, így jogosan tehetjük fel a kérdést, hogy vajon a hírnevet követően elhagyta a csapatát? Természetesen nem, egy interjúban így nyilatkozott minderről:

Amikor Los Angelesbe költöztem 20 évesen, egy teljesen új világba csöppentem. Egy benzinkútnál láttam néhány srácot, akiknek jégkorong felszerelésük volt a kocsiban. Rákérdeztem mire kell nekik, mondták, hogy utcai hokit fognak játszani… majd megkérdeztem hogy csatlakozhatnék e. Több mint 10 éven át minden hétvégén Vörös kontra Fekete színekben csaptunk össze, azóta kisebb szünetekkel, nyári kihagyásokkal ugyan de még mindig folytatjuk a játékot.

 

Önfeledten kineveti önmagát

2010-ben egy paparazzo kapta le Keanu Reevest, miközben magányosan üldögélt egy padon szendvicset falatozva. Ez a fénykép ihlette a Szomorú Keanu mémeket, amik hamarosan elárasztották a netet. A Photoshop varázslói a mém lehetséges összes változatát megosztották a közösségi felületeken. Vannak színészek, akiket ez zavarba ejtene és kínosan érintene, de nem Reeves-t, aki humoránál volt, a képeket látva és kimondottan viccesnek tartotta őket.

keanu reeves 2

ac6

Sad Keanu Reeves Meme Hanging Out With The Miserable Tom Jerry

A névtelenség sem zavarja

Keanu Reeves kapcsán sosem merülne fel bennünk, hogy valaki nem ismerné fel őt, pedig történt ilyen, még 2014 decemberében. A színész az Exposed (Daughter of God) című filmje kapcsán rendezett partira akart bejutni, csakhogy senki sem ismerte fel a filmsztárt, így a szakadó esőben, 20 percet várt türelmesen két barátjára, akik végül alátámasztották a személyazonosságát. Keanu ezzel is bizonyította, hogy nem igazán jellemzik sztárallűrök.

rivza ne pustili v klub
Keanu Reeves, Jennifer DeLia és Julie Pacino (Al Pacino lánya) a partin

Keanu kaszkadőrei Harley motorokat érdemelnek

Az akciófilmekben a színészek mindig bezsebelik a dicsőséget, pedig a kaszkadőrök azok, akik vállalják a nyaktörő, halálos mutatványokat. Reeves ezt szintén felismerte. Miután a színész befejezte a Mátrix-trilógiát, egyik kaszkadőrének vásárolt egy Harley Davidson motort, mivel folyamatosan lenyűgözte őt a férfi munkahelyi etikája. Keanu szerint:

Mindannyian benne voltunk ebben az egészben…csak szerettem volna nagyobb köszönetet mondani azoknak, akik segítettek nekem véghez vinni a filmtörténelem egyik legmonumentálisabb harci jelenetét

la et mn 78eleven stunt choreographers john wick reeves 20141019Mert ilyenek az átlagos napjai:

30 fénykép Keanu Reeves többnyire átlagos hétköznapjaiból

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 2018 filmjei egyetlen videóba sűrítve
Következő cikk Kezdjük 2018-at a Kylo Ren-kihívással