Érkezik a Snowpiercer sorozat, Jennifer Connelly is a vonaton


 

snowpiercer 00

Egy pilot epizódot követően a TNT csatorna hivatalosan is berendelte a Snowpiercer sorozatváltozatát, Jennifer Conelly is ott lesz a vonaton.

jennifer connellyAz alapjául szolgáló 2013-as film, amit Joon-ho Bong (Okja) rendezett nálunk érdemtelenül nem kapott moziforgalmazást, csak a Titanic Filmfesztiválon lehetett látni, aztán már tévében is. Amúgy az pedig a Le Transperceneige francia képregény feldolgozása volt, meglehetősen erős szereposztással ( Chris Evans, John Hurt, Tilda Swinton, Ed Harris), és egészen minőségire sikeredett.

A pilot epizódot a Doctor Strange direktora, Scott Derrickson rendezte és Josh Friedman (Terminátor – Sarah Connor krónikái) írta, az Oscar-díjas Jennifer Connellyvel a főszerepben. Mellette felbukkan még a posztapokaliptikus világot bemutató szériában Daveed Diggs, Mickey Sumner és Susan Park is. Az egyébként remek filmváltozat (ami 40 millió dolláros költségvetésből készült és 87-et hozott vissza) tévé képernyőre adaptálásának sikerét és minőségét talán garantálja majd az eredeti változat rendezőjének, Joon Honak a produceri jelenléte.

A történeten valószínűleg nem fog múlni a dolog, ugyanis 7 évvel a világ fagyos pusztasággá válását követően, a túlélők egy gigantikus, örökmozgó vonaton élnek, amely körbejárja a világot. A vagonokban az osztályharcok, a társadalmi igazságtalanságok és a túlélés politikája lesz az utazótársuk főhőseinknek. A TNT csatorna elnöke, Sarah Aubrey által tett hivatalos bejelentése alapján erre számíthatunk:

Nagy rajongója vagyok Bong Joon Ho epikus filmjének, ezért megragadtam az alkalmat, hogy tiszteletben tartva az eredeti szemléletét, mégis kiterjesztve annak világát és karaktereit egy sokszínű darabot alkossunk, neves színészgárda segítségével. A sci-fi tökéletes műfaj az osztálykülönbségek, a faji, osztálybeli, nemi és a természeti erőforrásokkal kapcsolatos kérdések megvizsgálására az izgalmas mesélésen keresztül. A Snowpiercer is ezeket a kérdésköröket járja körbe egy vad, akcióval teli utazás során. A Snowpiercer feltárja ezeket a fontos kérdéseket egy vad, akciódús utazás keretén belül.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk The Commuter - Nincs kiszállás - kritika
Következő cikk Sneaky Pete 1. évad - kritika