A Beetlejuice eredeti befejezése sokkal sötétebb lett volna


Beetlejuice Keaton 3 0

Tim Burton második rendezése, az 1988-ban bemutatott Beetlejuice remekül ötvözte a horror és a fekete komédia elemeit, amivel az egyedi szemléletmódú direktor azonnal felhívta magára a figyelmet, amiben a főszereplő, Michael Keaton karrierje egyik legjobb alakítását prezentálta, és ami ugródeszkát jelentett mindkettejüknek a Batmanhez. Az idén 30. évfordulóját ünneplő Beetlejuice-ról a forgatókönyvírója árulta el egy interjúban, hogy eredetileg sokkal sötétebb és tragikusabb lett volna a befejezése.

Larry Wilson, a film társszerzője a Yahoo!-nak árulta el, hogy a vidám zenei számra felhúzott befejező képsorok helyett Lydia Deetz (Winona Ryder) meghalt volna:

Az első befejezésünk szerint Lydia meghalt volna egy tűzesetben, majd csatlakozott volna Barbarához és Adamhaz a túlvilági életben. De aztán néhányan azt mondták nekünk: “Valóban úgy gondolod, hogy ez jó ötlet? Tényleg ezt az üzenetet akarod továbbítani a világban élő tinédzsereknek? Meghalni egy tűzben?”. Szóval igen, jóval sötétebb volt az eredeti befejezés.

Wilson az interjúban azt is elismerte, hogy talán tényleg nem közvetített volna megfelelő üzenetet, hiszen egy öngyilkosságra készülő tini, aki szerint boldogabb élet várja a túlvilágon sokaknál kiverte volna a biztosítékot. Szerencsére maradt a mókás Happy End, amit mi nem is bánunk.

Az elmúlt években többször felmerült, hogy a Beetlejuice (ami egyébként animációs sorozatként visszatért) folytatást kaphatna, ami iránt Keaton, Ryder és Burton is érdeklődést mutatott. Az évekig írt forgatókönyv szerint a Deetz-család Hawaii nyaralása került a középpontba, a címe pedig a Beetlejuice Goes Hawaiian lett volna. Végül a projekt nem haladt előre, így a süllyesztőben végezte, helyette viszont bejelentették, hogy az eredeti filmből színdarab készül Amerikában, így a rajongók végül kaptak valamit.

Larry Wilson az interjú során sok egyéb érdekességet is elmesélt Burton Beetlejuice filmjéről, például, hogy az eredeti címe House Ghost (Háziszellem) volt, ahogy arról is beszélt milyen lett volna a folytatása:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Darren Aronofsky és a kosztümök
Következő cikk Az utolsó Jedik bakiparádéjában BB-8-nak titkolt gyereke van