Befutott az Aranyélet 3. évadának előzetese


Aranyelet s3 jelenetfoto 1

Ősszel utoljára tér vissza 3. évadával a nagy sikerű magyar sorozat, az Aranyélet, melyhez most kaptunk egy teaser előzetest és egy rakás jelenetfotót.

Múlthéten néhány friss infómorzsát már kaptunk az Aranyélet új évadával kapcsolatban, hála Miklósi Janka kampányvideójának, amiben Szentvázsony polgármesteri címére hajtott. Az HBO most kiadta a kultsorozatának befejező évadához az első előzetest, jó néhány jelenetfotót, és már azt is tudjuk, hogy a cselekmény milyen irányt vesz.

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy Miklósiék végre a mindig áhított aranyéletet élik: a család a Dunakanyarhoz költözött egy idilli kis faluba, ahol Janka versenybe szállt a polgármesteri címért, Attila pedig legjobb barátjával, a milliárdos Gáll Ferivel az oldalán egy óriási beruházást készül nyélbe ütni. A gyerekek is megtalálták végre a helyüket: Márk Biankával az oldalán saját vállalkozást vezet, Mira pedig gyakornokoskodik, és közben készül az egyetemre. Ám a vérrel és árulással szerzett jólét békés felszíne alatt továbbra is forrnak az indulatok.

Janka hamar megtanulja, hogy az ölébe hullott lehetőséggel komoly áldozatok is együtt járnak: a hatalom birtoklása egyre inkább mások szolgájává teszi. Attila igyekszik kiélvezni, hogy Hollós Endre nyomdokaiba lépett, de azzal nem számol, hogy az új szereppel új ellenségek is járnak, sőt, a hozzá legközelebb állók áskálódnak ellene.

Mira továbbra is viszonyt folytat a nála jóval idősebb ügyésszel, Zebegényi Gézával, akivel együtt dolgoznak azon, hogy végre rács mögé juttassák az Oszi haláláért is felelősnek tartott, titokzatos “Panda bát”. Márk eközben imádott keresztapja megölését készül megbosszulni. Mesterkedéseik egyre elkerülhetetlenebbé teszik a háború kitörését a szülők és a gyerekek közt…

Aranyelet s3 jelenetfoto
Friss jelenetkép az Aranyélet 3. évadából, forrás: HBO

Ahogy azt már Miklósi Janka kampányvideója is beharangozta, a záró évad ezúttal is felidézi, értelmezi és olykor kiforgatja majd az elmúlt évek, hónapok jó néhány közéleti eseményét, miközben olyan kérdésekre keresi a választ, minthogy áthidalható-e a generációk közt húzódó óriási szakadék, vagy összeegyeztethető-e a család és a karrier, a hatalom és a tisztesség?

Dyga Zsombor és Mátyássy Áron rendezte 3. évadban Thuróczy Szabolcsot, Ónodi Esztert, Döbrösi Laurát, Olasz Renátót és Végh Zsoltot is újra láthatjuk majd az eddig őszre beharangozott Aranyéletben.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Javier Bardem Escobarként tartja rettegésben Kolumbiát - Escobar előzetes
Következő cikk Az elmeorvos (The Alienist) 1. évad - kritika