Megvan a Spawn-reboot főszereplője


borito 28

Todd McFarlane már évek óta azon ügyködött, hogy az álomprojektjének számító Spawn-reboot címszerepére megszerezze Jamie Foxxot, ma hivatalosan is bejelentették, hogy a színész elfogadta a szerepet, ezzel ő az első, aki csatlakozott a stábhoz.

McFarlane, aki az eredeti képregény atyja, írja és rendezi a Blumhouse Pictures gondozásában készülő filmet, ami összesen 10 millió dollár körüli büdzséből gazdálkodhat, a végre ténylegesen megvalósuló projekt forgatásait idén augusztusban kezdik meg és 2019-ben már be is mutatnák.

Foxx egyébként nagy rajongója a pokolból visszatérő bérgyilkosnak, évekkel ezelőtt a rendezőt is meglátogatta, hogy elmondja ötleteit a történettel kapcsolatban:

Jamie öt évvel ezelőtt eljött az irodámba, mivel volt egy elképzelése Spawnról, amit át is beszéltünk. Soha nem felejtettem el, amikor a film forgatókönyvét írtam… Amikor elkészültem a forgatókönyvvel, mindenki arra volt kíváncsi, hogy melyik színészre gondoltam, erre azt mondtam, hogy “megpróbálom rávenni Jamie-t, és amíg nem mond nemet, addig másra nem is akarok gondolni.”. Szerencsére ő sem felejtette el, és amikor azt mondtam: “Héé, jöttem, hogy újra beszélgessünk egy kicsit Spawnról”, úgy volt vele, hogy “Nosza, csináljuk meg!”.

Amit eddig tudunk a Spawn-rebootról, hogy:

– nem eredettörténet lesz, és két főszereplője van, Az Ivadék és a képregények 1. száma óta létező Twitch nyomozó, aki a rendező szerint hasonlítani fog A cápa Brody seriffjéhez.

– A cápa című film több eleme is visszaköszön majd McFarlane alkotásában, ugyanis ahhoz hasonlóan a nyomozó itt is egy fantasztikus lény nyomába ered majd, aki misztikus figuraként csak foszlányokban bukkan fel.

– Spawn nem fog megszólalni a filmben, leginkább árnyékként lesz jelen, aki igazságot szolgáltatva bűnözőkre csap le. Foxx számára összesen 5-6 jelent áll majd a rendelkezésére, amikor is ténylegesen láthatóvá válik, a forgatókönyv alapján ekkor is csak a testbeszédét és a mimikáját használja majd.

– A tervek szerint a korhatáros horror-thrillerrel – ami John Carpenter stílusát idézi majd – élesztik újra az 1997-ben egyszer már megfilmesített antihőst, akinek bár első mozis debütálása során sikerült megdupláznia a költségvetését, a fogadtatása igen megosztó volt.

Foxx megígérte, hogy ha megkapja a főszerepet, akkor mindenkinél keményebben fog dolgozni rajta, és a rajongók végre egy méltó feldolgozását láthatják majd a Spawnnak. A lehetőség immár adott számára, kíváncsian várjuk a végeredményt.

Rajongói poszter a Jamie Fox Spawnjához

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Bizony a filmekben is nagyon szeretnek leskelődni
Következő cikk Szörnyek és szerelmek - kritika