Ben Mendelsohn és Robert Pattinson a Netflix The King című filmjében


borito 9

Új filmen dolgozik a Netflix, a sztárparádéval érkező The Kingen, aminek az alapját Shakespeare két királydrámája, a IV. és V. Henrik adja David Michod rendezésében.

Eddig annyit tudtunk a 2019 környékére időzített The King a szereposztásról, hogy a tehetséges Timothee Chalamet-et (Szólíts a neveden!) V. Henrikként látjuk majd, míg Joel Edgertont, Falstaffként, a király bizalmasaként.

Most azonban új nevekkel bővült a projekt, így Sean Harris William, Ben Mendelsohn pedig IV. Henrik bőrébe bújik majd, míg a herceget Robert Pattinson, a hercegnőt Lily-Rose Depp (Johnny Depp lánya, aki inkább modell volt) alakítják majd. Mellettük még Tom Glynn-Carney (Dunkirk), mint Percy Henrik és Thomasin, mint McKenzie is felbukkannak.

kep 8
Timothee Chalamet és Joel Edgerton

Edgerton, aki egyébként a forgatókönyvet Michoddal közösen jegyzi egy 2016-os Podcastben a filmet a Trónok Harcához hasonlította:

Azt lehetne mondani, hogy ez a Trónok Harca és Shakespeare találkozása abban az értelemben, hogy érted is, mi történik. Shakespeare is egyszerű dolgokat mond el, csak sokan nem értik. Mi szimplán, a saját dialógusainkkal szerettük volna a cselekményt bemutatni úgy, hogy mindenki megértse.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Egy fantasztikus nő - kritika
Következő cikk Robert Redford 81 évesen is sármos az Old Man and the Gun előzetesében