Folytatást kaphat a tavalyi év sikerfilmje, a Tűnj el!


borito 57

A Blumhouse Productions alapítója, Jason Blum a Varietynek árulta el, hogy a tavalyi év váratlan sikereket elért Tűnj el! című filmjüknek tervezik-e a folytatását.

A Daniel Kaluuya főszereplésével készült bizarr és furcsa családi látogatásról szóló Tűnj el 2017 meglepetésfilmje volt, köszönhetően Jason Peele rendező horror és thriller műfaj konvencióinak remek érzékkel eltalált vegyítésének, mely a legmélyén egy aktuális társadalmi problémát is feszegetett. A 4,5 milliós gyártási költségre globálisan 250 millió dollárt visszahozott produkció végül 4 Oscar-jelölésből a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó díjat is bezsebelhette, azóta pedig mindenki arra volt kíváncsi, hogy a nagy sikerre való tekintettel kapunk-e folytatást.

Ha Jordan folytatni szeretné, azonnal rábólintok, de mindenképpen Jordan Peele-nek kell megcsinálnia… de azt hiszem kacérkodik az ötlettel.

-nyilatkozta Blum, vagyis a Tűnj el! második része csakis abban az esetben következhet be, ha az író-rendező visszatér a projekt élére, aki egyébként az idei Independence Spirit Awards-on elárulta, hogy még nem vetette el az ötletet:

Nézd, én és a producerek abban egyetértünk, hogy ez nem az a fajta film, amit folytatni szoktak csak azért, hogy még több pénz legyen belőle. Ez a film az üzlet fölé emelkedett. De ha tudok egy olyan történetet, ami méltó lenne ehhez a világhoz, akkor megfogjuk csinálni, de ha nincs, akkor biztosan nem lesz folytatás.

Mindenesetre a Tűnj el! következő részének fejlesztésére mindenképpen várnunk kell, mivel Peele májusban bejelentette, hogy 2019. márciusában mutatja majd be új filmjét, a US-t Elisabeth Moss és Lupita Nyong’o főszereplésével, ami hasonlóan fog a horror-thriller zsánerével játszani, mint az előző filmje.

A Tűnj el! akár egy franchise-á is kinőhetné magát, hiszen az alapkoncepciója, miszerint a gazdagok a szegények testeibe költöztetik a tudatukat különböző körökben és helyszíneken is megeshet, így nemcsak a film világát tágíthatnák ki a készítők, de új irányvonalat is kijelölhetnének a cselekménynek.

Ti mit gondoltok, örülnétek egy folytatásnak?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Jövőre jön a The Terror 2. évada
Következő cikk A Star Wars járműveinek életveszélyesen rossz az aerodinamikája