Meghalt a Pókember és Doctor Strange alkotója, Steve Ditko


borito 9

90 éves korában elhunyt Steve Ditko képregényművész, aki Stan Lee-vel közösen a Pókember illetve a Doctor Strange karakterét is megalkotta.

A rendőrség hivatalos közleménye szerint a művészre július 29-én találtak rá manhattani otthonában, és valószínűleg már több napja halott volt.

Ditko az 50-es években a képregényrajzolás művészetét a Batmanen dolgozó Jerry Robinsontól leste el, majd 1953-ban kiadta első két füzetét, a Fantastic Fears 5-öt és a Black Magic 27-et. Rá két évre találkozott először Stan Lee-vel. A Marvelnél töltött közel két évtizedig tartó munkája során megalkotta Atom Kapitányt (1960), két év múlva rá pedig Pókember ikonikus piros-kék, hálóvetővel ellátott külsejét, amit az Amazing Fantasy 15-ben láthattunk először. Ezt követően, 1963-ban mutatta be Doctor Strange karakterét.

kep 3

1968-ban Stan Lee-vel való összekülönbözése miatt átigazolt a DC-hez, ahol megrajzolta a Hawk and Dove hősöket, 1969-től pedig szabadúszóvá vált. A Marvelhez 1979-ben tért vissza, és 1998-ig, a visszavonulásáig felváltva dolgozott a két legnagyobb kiadónak.

kep 4

A képregényrajongók neki köszönhetik több híres főgonosz külsejét is, mint a Zöld Manó, az Elektro vagy a Doktor Oktopusz.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Idris Elba lehet a Halálos Iramban spin-off rosszfiúja
Következő cikk Majdnem híres - Élet egy világhírű névrokonnal