A western műfaj nagy áttekintését ígéri a Coen tesók új antológia-filmje


borito2

A Velencei Filmfesztivál pénteki versenyprogramjában debütál a Coen fivérek hat különálló vadnyugati történetéből álló Ballad Of Buster Scruggs című filmje. A western műfaj előtt tisztelgő alkotásról most kiderült, hogy sorozat helyett végül film lett belőle, aminek már tudjuk az alcímeit és szereplőgárdájának teljes névsorát is.

A Coen tesók a Ballad of Buster Scruggst eredetileg egy hat részes minisorozatnak szánták a Netflixre, nemrégiben azonban bejelentették, hogy a közönség a nagyvásznon láthatja, így a szériából most egy több mint két órás filmet kreáltak. A megújult projekt ugyanakkor megtartotta antológia szerkezetét, melyben a karakterek sorsa végül összefonódik.

A film már csak azért is érdekesnek ígérkezik, mivel a különálló történetek mindegyike a western műfaj különböző stílusait idézi meg: a cowboy filmektől kezdve egészen a spagetti westernen át, a korszak amolyan áttekintését adja majd, ami leginkább Robert Altman 1971-es McCabe és Mrs. Miller című filmjéhez hasonlítható. Persze az eltérő stílusok egymásra épülnek és kiegészítik egymást így alkotva egységes egészet a vásznon.

A természetesen ismét Joel és Ethan Coen írta és rendezte epizódok mindegyikében olyan nagyszerű nevek szerepelnek, mint James FrancoLiam NeesonZoe Kazan, Brendan Gleeson, Tim Blake Nelson vagy éppen Tom Waits.

A Netflixen november 16-án debütáló Ballad Of Buster Scruggs a tengerentúli mozikban is bemutatkozik majd, mely az alábbi alfejezeteket és színészeket tartalmazza majd:

“The Ballad of Buster Scruggs” 
Tim Blake Nelson (Buster Scruggs)
Willie Watson (The Kid)

“Near Algodones”
James Franco (Cowboy)

“Meal Ticket”
Liam Neeson (Impresario)
Harry Melling (Artist)

“All Gold Canyon”
Tom Waits (Prospector

“The Gal Who Got Rattled”
Bill Heck (Billy Knapp)
Zoe Kazan (Alice Longabaugh)
Grainger Hines (Mr. Arthur)

“The Mortal Remains”
Brendan Gleeson (Irishman)
Tyne Daly (Lady)
Jonjo O’Neill (Englishman)
Saul Rubinek (Frenchman)
Chelcie Ross (Trapper)

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Gál Mihály - „A vetítést vita követte” - könyvajánló
Következő cikk Steve Guttenberg szerint jön a Rendőrakadémia 8.