Steve Guttenberg szerint jön a Rendőrakadémia 8.


rend

Az 1984-ben bemutatott Rendőrakadémia sztárja a közösségi médiában osztotta meg, hogy a franchise hamarosan a nyolcadik résszel tér majd vissza.

Hugh Wilson mára kultikus vígjátéka  a 80-as évek egyik nagy meglepetésének számított, miután a 4,5 millió dolláros gyártási költségre több mint 81 milliót hozott a stúdiónak. Persze a 90-es évek közepéig jöttek is a kötelező folytatások, amik az első rész nívóját már csak foszlányokban idézték meg, így a közönséget sem lehetett a végletekig ostobának nézni, így a további 6 rész a mozipénztáraknál is hullámzóan teljesített.

A 2000-es években aztán többször felmerült, hogy elkészül a Rendőrakadémia sorban nyolcadik része, Paul Maslansky, a filmek producere már a forgatókönyvön dolgozott, de végül a projektet 2006-ban jegelték. 2012-ben aztán ismét felröppent a hír, miszerint Jeremy Garlick rendezőt (Bérhaverok) kérték fel a szkript átírására, amit azóta nagy csönd övezett… egészen Steve Guttenberg tegnapi posztjáig.

kep 2

A színész Twitteren egy rajongó kérdésére válaszolva erősítette meg, hogy  a Rendőrakadémia 8. még mindig tervben van:

Jön a következő Rendőrakadémia film, részletek még nincsenek róla….

 

Guttenberg kijelentése nem tűnik üres ígéretnek, ugyanis Az AT&T vállalat miután megszerezte a Warner Bros. jogdíjainak egy részét, többször felmerült már, hogy a rég elfeledett franchise-okat újjáélesztené. Ehhez Mahoney-ék története remek alapot nyújthat, és bár arról nem tudni, hogy Guttenberg visszatérne-e ikonikus szerepébe a remake során, sajnos számos kulcsszereplője az első résznek már nem él, így a George Gaynes alakította Lassard, Bubba Smith, vagyis Hightower, a David Graf megformálta Tackleberry nélkül nehéz elképzelni egy méltó múltidéző Rendőrakadémiát. És itt bizony a siker a karaktereken múlott, így a sorozat esetleges megújulása nem hangzik valami kecsegtetően.

Ti örülnétek neki, ha elkészülne a film?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A western műfaj nagy áttekintését ígéri a Coen tesók új antológia-filmje
Következő cikk Éles tárgyak - kritika