Kaliforniai tűzvész: Ennyi maradt Gerard Butler malibui otthonából és a Westworld díszleteiből


A színész tegnap posztolta instagramra az alábbi képet malibui otthonáról, már ami megmaradt belőle a napok óta pusztító kaliforniai tűzvész után.

A Kaliforniában jelenleg is tomboló három erdőtűz miatt eddig több mint 250 ezer embert kellett evakuálni. A Woosley névre keresztelt tűz még múlthét pénteken érte el a sztárok paradicsomának is tartott, tengerparton elhelyezkedő Malibut.

Az állam történetében a negyedik legsúlyosabbnak tartott tűzvész Gerard Butler otthonát sem kímélte, aki a házból megmaradt váz és az előtte álló kiégett kocsi fotójával arra kéri a civileket, hogy támogassák a kitartó tűzoltók munkáját:

Az evakuálást követően visszatértem malibui házamba… A tűzoltók bátorsága, szelleme és áldozata mindig is inspirált engem. Aki teheti az támogassa ezeket a bátor férfiakat és nőket a SupportLAFD.org-on keresztül.

 

Persze nem ő volt az egyetlen híresség, akit érintett a Woosley: Lady Gaga is elhagyta a házát, míg a Las Vegasban koncertező Cher is aggodalmát fejezte ki az otthona miatt. Kevin Smith és Alyssa Milano a lovai miatt féltették a legjobban, szerencsére sikerült kimenekíteniük az állatokat.

Az HBO sikersorozatában, a Westworld első két évadában használt bizonyos díszletek is a tűz martalékává váltak. A stúdió egyelőre nem tudta megmondani pontosan mekkora is a kár.

 

A hatóságok friss közleménye alapján az erdőtüzek halálos áldozatainak száma már 31-re emelkedett, míg 228 embert eltűntnek nyilvánítottak. Kalifornia északi (vasárnapi adatok alapján itt 450 négyzetkilométeren égett az erdő, aminek csak a negyedén sikerült eddig megfékezni a lángokat) és déli részén több mint nyolcezer tűzoltó próbálja megállítani a tűzvészt, aminek az eddigi becslések szerint 6700 épületnél is többet sikerült elpusztítania.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (267.)
Következő cikk David Bowie – Five Years (1969-1973)