Meghalt Spongyabob kitalálója


Hétfőn, Ötvenhét éves korában elhunyt Stephen Hillenburg, a Nickelodeon nagy sikerű Spongyabob Kockanadrág rajzfilm-sorozatának megalkotója.

Hillenburgnél még tavaly márciusban diagnosztizáltak ALS-t, ami a Nickelodeon közleménye szerint a halálát okozta:

Hihetetlenül szomorú hírt kell közölnünk. Steven Hillenburg elhunyt az ALS-el folytatott küzdelme során… A Nickelodeonnál mindenki kedves barátja és hosszú időn át kreatív partnere volt, lélekben a családjával vagyunk. Steve Spongyabobot sajátos humorral és ártatlansággal ruházta fel, ami a gyerekek és családok generációinak okozott örömet. Eredeti karakterei és Bikinifenék világa emlékeztetett minket az optimizmus, a barátság és a képzelet határtalan erejére.

Hillenburg 1984-ben szerzett diplomát tengerbiológusként, amiből a későbbiekben a Spongyabob megalkotásánál is rengeteg ötletet merített. Animációs karrierje 1987-ben indult, 1992-ben elnyerte a Best Animated Concept nevezetű díjat az Ottawa Nemzetközi Animációs Fesztiválon. 1993-96 között a Rocko modern élete animációs sorozat rendezőjeként és írójaként dolgozott a Nickelodeonnál. A sikert végül az 1999-ben indult Spongyabob Kockanadrág hozta meg számára, ami azóta megközelítőleg 250 résznél jár. A Bikinifenéken játszódó történet a mai napig nem vesztett népszerűségéből, ami a kezdete óta felnőtté vált gyermekek generációját is a nézői táborában tudhatja.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Stranger Things Elevenje kísértetiesen emlékeztet Elizabeth Perkinsre
Következő cikk A hollywoodi színészek ikonikus karaktereikről sztorizgatnak