2018 filmjei közül semmi sem ríkat meg annyira, mint az Oscar-esélyes Lost & Found animációs rövidfilm


bor 11

Tegnap bejelentette az Amerikai Filmakadémia az Oscar kilenc kategóriájának szűkített listáját. A legjobb animációs rövidfilm kategóriában az Ausztrál Andrew Goldsmith és Bradley Slabe által készített Lost & Found is helyet kapott, amit most meg is lehet nézni teljes egészében. Ha ránk hallgatsz, akkor ezt a hét percet nem hagyod ki.

Ugyanis a lenyűgöző stop-motion technikával készült rövidfilm párbeszéd nélkül éri el azt, amit sok nagyköltségvetésű hollywoodi produkciónak idén sem sikerült: történetesen, hogy mindenféle háttérmagyarázat nélkül, az oly sokszor előrángatott szerelem témájából egy tisztán eredeti, könnyfacsaró és mégis izgalmas történetet faragjon, ami megérinti a szívünket.

Nem lőjük le a sztorit, csak annyit árulunk el róla, hogy egy horgolt dinoszaurusz megpróbálja megmenteni a szerelmét, egy horgolt rókát. Az aranyszobrocskát mi már most a készítők kezébe nyomnánk.

 

Bónuszként egy kulisszák mögötti videót is megosztottak a rövidfilmről, amiből megtudhatjuk hogyan is készült a projekt.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Az adaptációk védelmében – A tradíció démonjai a filmvilágban
Következő cikk Űrdongó – kritika