A hétvégi bevételek alapján A Lego-kaland 2 darabjaira hullott


leg

A vártnál jóval gyengébben nyitott A Lego-kaland 2 az észak-amerikai mozikban, ám még így is vezeti a hétvégi toplistát.

A Warner Bros. építőjáték ihlette animációs filmje 34,4 millió dolláros (9,7 milliárd forint) jegyárbevétellel debütált az Egyesült Államok és Kanada 4303 mozijában, amivel könnyedén megelőzte a vetélytársakat, arra azonban nem volt képes, hogy visszacsábítsa a közönséget a multiplexekbe.

A Comscore médiaelemző szerint az észak-amerikai jegyeladások 14,5 százalékkal elmaradnak az egy évvel ezelőttitől.

A Lego-kaland 2 majdnem a felével hozott kevesebbet az első részhez, a 2014-es A Lego-kalandhoz képest, amely annak idején meglepően erősen, 69 millió dollárral nyitott. A második helyezett a Paramount stúdió Mi kell a férfinak? című komédiája lett, amely a várakozásoknak megfelelően nyitott, 2912 moziban vetítették, 19 millió dollárért vettek rá jegyet. A film a 2000-ben bemutatott Mi kell a nőnek? rebootja azzal a csavarral, hogy a nemeket felcserélték.

A toplista harmadik helyére a Liam Neeson főszereplésével forgatott Dermesztő hajsza került 10,9 millió dollárral, amelyet 2910 filmszínházban költöttek el a nézők. Ez volt a brit színész pályájának egyik legrosszabbul nyitó filmje, ami talán a napokban kirobbant botránynak is köszönhető.

A negyedik helyet az Életrevalók alapján készült amerikai remake, a The Upside szerezte meg 7,2 millió dolláros hétvégéjével, mögötte végzett az Üveg című szuperhősmozi 6,4 millió dollárral. A The Upside eddig 85,8 millió dollár, az Üveg 98 millió dollár jegybevételnél jár odaát (világviszonylatban már 221 millió felett).

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Melyik Oscar-díjat nyert animációs film a kedvencetek? - Szavazás
Következő cikk Premierdátumot és friss fotókat is kiadtak a Hatalmas kis hazugságok 2. évadához