Alejandro González Inárritu lesz a cannes-i fesztivál zsűrijének elnöke


gon

A négyszeres Oscar-díjas Alejandro González Inarritu, a Birdman, a Bábel, vagy A visszatérő mexikói rendezője lesz a 72. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramja zsűrijének elnöke – jelentették be szerdán a szervezők Párizsban.

Ez az első alkalom, hogy mexikói művész vezeti a cannes-i fesztivál zsűrijét.

– hívta fel a figyelmet a közleményben Pierre Lescure, a fesztivál elnöke és Thierry Frémaux művészeti igazgató.

Cannes-ban minden filmnek helye van és a Babel rendezőjén keresztül a teljes mexikói filmművészetet ünnepelni fogja a fesztivál.

– tették hozzá.

Az 55 éves Alejandro González Inárritu a Cannes-ban 2006-ban a legjobb rendezés díját elnyerő Babel című alkotás egyik főszereplőjét, Cate Blanchett ausztrál színésznőt követi a zsűrielnöki székben.

A pályám kezdete óta a cannes-i fesztivál fontos nekem. Megtisztelve érzem magam, és boldog vagyok, hogy idén visszatérhetek, és nagyon büszke arra, hogy a zsűri elnöke lehetek. A filmművészet a bolygónk ereiben folyik, és annak pedig ez a fesztivál a szíve.

– idézte a rendezőt a fesztivál közleménye. A mexikói rendező 2000-ben első filmjével, a Korcs szerelmekkel a cannes-i fesztiválon tört be a világ filmes élvonalába. További öt filmje közül kettő, a Bábel és a Biutiful kapott meghívást a cannes-i hivatalos versenyprogramjába, az első pedig megkapta a legjobb rendezés díját.

(mti)

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Lenyűgöző az összes Star Wars-film egyetlen kedvcsinálóba sűrítve
Következő cikk A Csillag születik őszinte előzetese tönkreteszi nekünk a filmet