Hamarosan nyit a Westworld stílusú Star Wars-park


2 5
Látványterv a parkhoz

Kaliforniában idén nyáron nyílik meg a Disneyland egyik legjobban várt parkja, a  Star Wars: A Galaxy’s Edge, ami nem egy szimpla tisztelgés lesz a Star Wars-filmek előtt, hanem a Westworld szériához hasonlóan a látogatók számára egy interaktív, saját kalandot kínáló történet, ami összesen hat hektárnyi területen szippantja magába a fanokat.

Kapásból két park is látogatható lesz, a kaliforniai május 31-én, míg a floridai augusztus 29-én nyitja meg kapuit, természetesen különböző világokat kínálva. Ugyanis a tervezők nem a már ismert Star Wars univerzumot koppintották le, hanem teljesen új helyszíneket kreáltak, melyekbe belecsöppenve megélhetjük a saját messzi-messzi galaxisban zajló kalandunkat, a saját döntéseink alapján.

Lesz itt minden, mi szem szájnak ingere: életnagyságú Millenium Falcon, amit elnavigálhatunk a bajtársainkkal, hihetetlen mennyiségű statiszták szerte a parkban, akikkel bármikor szóba elegyedhetünk, és természetesen boltok, kocsmák ahol egyedi ajándéktárgyakat vásárolhatunk, vagy akár Luke kék tejét is megkóstolhatjuk (már ha nem ment rá a házunk is erre a kiruccanásra).

1 4
Látványterv a parkhoz

Mind a két park helyszíne egyébként a Batuu bolygó Black Spire Outpost városa lesz, azzal a különbséggel, hogy a floridai változat kap egy hotelt is, hiszen egy ilyen részletgazdag világ bebarangolásához több napra lesz szükség. Izgalmakban biztosan nem lesz hiány: Az utolsó Jedik történetét követően csatlakozhatunk be az események folyamába, vagyis a látogatók pont akkor érkeznek meg, amikor az Első Rend felforgatja a város békés életét, egy bizonyos valamit keresve, ami eldöntheti a háború végkimenetelét. Az Első Rend, valamint az Ellenállás közti  háború kellős közepébe belecsöppenve eldönthetjük majd, hogy melyik féllel szimpatizálunk.

3
Látványterv a parkhoz

A gyerekkori álommal is felérő szórakozásért viszont borsos árat kell majd fizetni. Első körben igényelni kell a Disneyland.com oldalán a részvételi szándékunkat, majd ha a szerencsések közé sorolnak minket, jöhet a jegyvásárlás, amit hivatalosan még nem jelentettek be, de Miki egérék a két park építése miatt idén már 20%-al megemelték a parkolási díjat, 25%-al pedig a többi park belépőjét, amik így jelenleg 117-149 dollár között látogathatóak. Arra pedig mérget vehetünk, hogy ha a Millenium Falconnal akarunk repülni a Star Wars: A Galaxy’s Edge-ben, az ennél jóval költségesebb kaland lesz.

4
Korábbi fotó a monumentális park építkezéséről

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Samuel L. Jackson és Brie Larson hazugságvizsgálatnak vetették alá egymást
Következő cikk A Gyűrűk Uráig sok háború vezetett - Hosszú előzetest kapott a Tolkien