Ez történne a valóságban Thanos csettintése után


than 2A Kalifornia Egyetem Fizika tanszékének egyik tudósa elmagyarázta, hogy pontosan mi is történne a valóságban, ha Thanos őrült terve, vagyis az élőlények felének a kipusztítása megvalósulna.

Ennyi idő után talán már nem árulunk el spoilert azzal, ha elmondjuk, hogy miután az Őrült Titán a Bosszúállók: Végtelen háborúban megszerzi mind a hat Végtelen Követ, eltörli az élővilág felét, köztük 3,8 milliárdnyi embert. Justin Christensen tanár a Fandomnak adott interjújában magyarázta el, hogy mindez közel sem lenne annyira pozitív, mint ahogy azt Thanos elképzelte.

Ugyanis a populáció ezzel visszazuhanna az 1970-es évek szintjére, ami alapból nem sokat számítana, mivel a 2019-es népességszámot viszonylag gyorsan újra elérnénk. Christensen arra is kitér, hogy ha a pilóták, buszvezetők, légiforgalmi irányítók és hasonló munkakört betöltő személyek is hirtelen porrá válnának az drasztikusan megnövelné a halálos balesetek számát. Arról nem is beszélve, hogy a tiszta ivóvíz és a villamosenergia-ellátás a múlt luxusává válna, mint ahogy az emberi élet fenntartásához szükséges orvosi ellátás is.
A legnagyobb kárt mégis az élővilág szenvedné meg, a különböző fajok közötti komplex és törékeny kapcsolat megbolygatásával az ökoszisztéma teljesen átalakulna, ami egyes fajok egész kipusztulásához vezetne.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Még mindig jónak tűnik A 22-es csapdája sorozat az új előzetese alapján
Következő cikk Így fest Willem Dafoe és Robert Pattinson Robert Eggers horrorfilmjében