Coppola is beszállt a Scorsese vs. Marvel vitába


Francis Ford Coppola is elmondta véleményét a Marvel filmes vitáról szombaton. Nem csak támogatta Martin Scorsese kritikáját, de egyenesen azokat a filmeket megvetendőnek nevezte őket.coppola 2Október elején Martin Scorsese, az olyan klasszikusok, mint a Taxisofőr és a Nagymenők rendezője úgy írta le a Marvel Univerzum filmjeit, mint vidámparkok, amik alapvetően nem is vehetőek filmnek, még ha jól meg is csinálják őket. Megjegyzései napokon át nagy hullámokat keltettek a közösségi médiában, Scorsese rajongói és az MCU fanok összecsaptak.

Coppola a franciaországi Lyon városában beszélt az újságíróknak a témáról, ahol átvehette a Lumiére fesztivál Prix Lumiére díját a moziért tett kimagasló munkájáért. Ő pedig támogatta a szintén olasz-amerikai Scorsese-t.

“Amikor Martin Scorsese azt mondja, hogy a Marvel filmek nem nevezhetőek mozinak, igaza van, mert valamit tanulni akarunk a filmektől, azt várjuk, hogy nyújtanak valamit, némi felvilágosítást, tudást, inspirációt… Nem tudom, hogy bárki kap-e bármit attól, ha ugyanazt a filmet nézi meg újra és újra.” – mondta a 80 éves filmkészítő. Majd hozzátette: “Martin kedves volt, amikor azt mondta, hogy nem filmek. Nem állította róluk, hogy megvetendőek, azt inkább én mondom.”

Francis Ford Coppola úgy nyilatkozott, hogy élete eddigi legnagyobb projektjén dolgozik: a Megalopolis egy sztárépítészről és az általa megálmodott utópiáról szól. A film tervét már több, mint két évtizede dédelgeti magában a rendező. “Akartam csinálni egy filmet, ami kifejezi emberi szemszögből milyen is az igazi földi mennyország… Azt kell mondanom ez a legambíciózusabb film (, amin dolgoztam), még az Apokalipszis most-nál is nagyobb. Ez a probléma.”

Az Apokalipszis most Coppola 1979-es epikus háborús filmje Martin Sheen és Marlon Brando főszereplésével. Neves arról mennyi időt és pénzt öltek bele forgatás közben.

“Azt hiszem többe fog kerülni (a Megalopolis), mint az Apokalipszis most… ez lesz a legnagyobb büdzsé, amivel valaha is dolgoztam.”

Coppola, a Keresztapa-trilógia atyja, a Prix Lumiére átvételével olyan illusztris filmkészítők sorába állt be, mint Martin Scorsese, Pedro Almodovar és Milos Forman.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (303.)
Következő cikk Vin Diesel a Bloodshot első előzetesében is csak Vin Diesel