Francis Ford Coppola 80 évesen megvalósíthatja a Megalopolist


A CAA (Creative Artists Agency –  szabad fordításban Kreatív Művészek Ügynöksége) szerződött a hatszoros Oscar-nyertes író (ha belevesszük az életműért járót is), direktor és producer Francis Ford Coppolával.

coppolaAz ügynökség, ami művészek és sportolók karrierjének építésén ügyködik, most Coppolának fog segíteni megvalósítani az óriási projektet, a Megalopolist. A dráma New Yorkban játszódik, középpontjában egy sztárépítész áll, valamint egy óriási vízió egy jövőbeli, utópikus város tervezéséről. Coppola nagyjából 20 éve meg akarja csinálni ezt az ötletét. Anno fel is vett építészeti témájú vágóképeket, valamint utcai jeleneteket és zajokat. Aztán a projekt abbamaradt a 9/11-es támadás miatt 2001-ben.

Francis Ford Coppola, aki éveket töltött kis, személyes filmek készítésével, ismét ihletet kapott és visszatért a Megalopolishoz. Emellett újravágta az Apokalipszis mostot és a Gengszterek klubját. Az a zabszem nagyon izgathatja a hátsójában, mert a Keresztapa III-at is tervezi újravágni. A produkciós cége, az American Zoetrope, amit még George Lucasszal együtt alapított 1969-ben, továbbra is gyárt filmeket és sorozatokat. A CAA Media Finance-val kötött szerződéssel elég pénz biztosít a Megalopolis legyártásához és reklámjához.

coppolalucas

Coppola már eddig is sokat tett le az asztalra: a Keresztapa-trilógia; Magánbeszélgetés; A kívülállók; Az esőcsináló és Bram Stoker Draculája. A Patton forgatókönyvéért pedig Oscar-díjjal jutalmazták. A hónap végén veheti majd át Franciaországban a megtisztelő Lumiére Díjat a Lumiére Festival keretein belül, ami a film nagymestereit jutalmazza.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Carnival Row – 1. évad kritika
Következő cikk El Camino: A Breaking Bad Movie - kritika