A TI MOZITOK (24.) – TENEBRIS


tenebrisTi forgattátok, Mi megosztjuk. Ti kritizáltok, Mi lelkesítünk. Szerencsére nem először kaptunk Tőletek kisfilmet, így azt gondoltuk, hogy érdemes beindítani a sorozatot.
Nem csinálunk mást, csak próbálunk a kész mozinak nagyobb nézőközönséget toborozni. Nincs előzsűrizés, nem kommentáljuk, ez most egy virtuális tesztvetítés, ami után következhet a Ti véleménynyilvánításotok. Persze nem hollywoodi büdzsével dolgozó stábokról van szó, amikor még a lelkesedés pótolja az igazi profizmust, így inkább az építő hozzászólásokat várják az Alkotók. Bátran küldjetek Ti is (e-mail: info@hetediksor.hu), ha vállaljátok a megmérettetést! Műfaji megkötés nincs, ha lehet azért 15-20 percnél ne legyen hosszabb (és beágyazható linkeket, mert nincs tárhelyünk)! Próbálunk rendszeresen jelentkezni, Tőletek függ milyen sűrűn.

tenebris 2A 20 éves Pusztai Lőrinc és egy stábnyi lelkes debreceni fiatal készített minimál költségvetésből, de óriási lelkesedéssel és elhivatottsággal egy szinte egészestés horrorfilmet. Az alkotók mesélnek a TENEBRIS születéséről:

Milyen célból készült el ez a film?

Az elsődleges célunk a tanulás volt és az,hogy jól érezzük magunkat. Rengeteg problémába és akadályba ütköztünk, de nagyon büszkék vagyunk arra, hogy végül sikerült elkészíteni. Így még jobban látjuk, hogy min kell legközelebb javítani, a gyenge pontok egyértelműbbek lettek. Nyilván mi is tisztában vagyunk vele, hogy a film sok sebből vérzik, de egy ilyen kísérletezős filmnél ez mindig így van. Új élmény és kihívás volt számunkra, mert sose csináltunk ilyesmit.

Miért pont horror?

A horror téma nekem jutott eszembe (Pusztai Lőrinc) 2 dolog miatt. Egyrészt nem voltam egy nagy horror rajongó és így muszáj volt megismernem mitől működik egy ilyen műfaji film. Emellett rá voltam kényszerítve, hogy horrorfilmeket nézzek, amiktől anno féltem. Nagy inspirációként hatott a “Stranger Things” sorozat is, ami a horrorisztikus elemeivel mondhatni megkedveltette velem ezt a műfajt. A többieknek is tetszett a horrorfilmes ötlet, így maradtunk ennél a zsánernél.tenebris 3Mennyi idő volt elkészíteni a filmet?

Nagyjából 1 évet vett igénybe.

Mennyi idő volt felvenni egy jelenetet?

Ez jelenettől függ. Átlagosan kb. 4-5 óra volt

Mennyi idő volt megírni a forgatókönyvet?

Az első verzió 5 hónap alatt született meg. Habár a stáblistában két név van feltüntetve, a forgatókönyv elkészüléséhez kisebb mértékben,de sokan hozzájárultak ötletekkel, tanácsokkal (szereplők,családtagok,barátok). A forgatókönyv viszont inkább egy alap volt, amiből lehet dolgozni. Volt, hogy helyszínen forgatásnál lettek átalakítva mondatok vagy éppen történések. tenebris 4Rendezte: Pusztai Lőrinc
Forgatókönyv: Pusztai Lőrinc/Sinka Edina
Fényképezte: Pusztai Lőrinc/Varga Balázs/Muszka Tamás
Boom Operator: Csuvár Botond
Drone Operator: Kovács Lajos
Vágó: Pusztai Lőrinc

És akkor a film maga teljes hosszában:

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Thor 1 perces motivációs beszéde után tied lesz a világ!
Következő cikk Waczak Szálló - Waczak stílus, patikamérlegen mért pofátlanság