Coppola kijavítja a múltat, és újravágja A Keresztapa III-at


kerezstapaHogy az első vagy a második Keresztapa a jobb film-e arról megoszlanak a vélemények, viszont abban mindenki egyetért, hogy az utolsó rész a leggyengébb. A rendező, Francis Ford Coppola is tudja ezt, úgyhogy a 30. évfordulóra most újravágja a záródarabot.

Még ha nem is ez a legerősebb darab a trilógiában, azért mégis ezzel záródik Michael Corleone életének és karrierjének íve. A Paramount Pictures most bejelentette, hogy Coppola és Mario Puzo eredeti elképzelései szerint megálmodott verzióban lesz újravágva és Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone címre keresztelték
A direktor úr úgy nyilatkozott, hogy új eleje és vége lesz a történetnek, pár jelenet sorrendjét megváltoztatták és a zenei betétekben is történtek cserék, az egész együttesen sokkal inkább megfelel majd a személyes és rendezői elvárásainak. Természetesen a mű képi felújításon is átesik, így immár 4K-s felbontásban fog tündökölni a filmszínházakban, illetve megjelenik UHD formátumban, hogy otthon is élvezhessük. Bízunk benne, hogy az új köntöst kapó produkció azért valahogy a hazai mozikba is eljut.

Hogy a felújított felvételekkel készített új vágás mennyivel teszi acélosabbá a haloványabb harmadik felvonást, az majd kiderül, de örömteli lenne, ha Francis köszörülne valamit a csorbán. Manapság úgyis nagyon divatos újravágni a gyengén muzsikáló filmeket, lásd az Igazság Ligája Snyder’s Cut-ként aposztrofált új verzióját.

Addig is nosztalgiázzunk:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Remek filmkvízek okos plakátokon az unalmas percekre
Következő cikk 24 ok, amiért A sötét lovag és a 2018-as Robin Hood ugyanaz a film