Sir Lovelot – játékteszt


sir lovelotFejlesztő: Pixel Games; Kiadó: Pixel Games; Platform: PC, Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One

Tüneményes ügyességi játék a Sir Lovelot, melyben egy olyan lovagot irányíthatunk, akivel egyetlen cél lebeg a szemünk előtt: megtalálni a szerelme(ke)t.

A Pixel Games ismét ugrálós játékkal örvendeztette meg a nagyérdeműt. Legutóbb 2017-ben a Sigi – A Fart for Melusina c. minimalista platformerrel jelentkeztek a luxemburgi fejlesztők – illetve várhatóan még az idei esztendőben kipróbálhatjuk harmadik szösszenetüket, a Choplifter játékokra emlékeztető helikopteres shootert, a Plutonium Pirates-t. Továbbá volt még nagyjából két évvel ezelőtt egy feledésbe merült (értsd: máig el nem készült) projektjük, Bobby Bombastic néven, ami külcsín és játékmenet szempontjából kísértetiesen hasonlít jelen tesztalanyunkhoz.

0Aprólékosan kidolgozott, kézzel rajzolt grafika tárul elénk a Sir Lovelot apropóján, mely egy egészen élvezetes és látványos egyjátékos ügyességi játék. A történet során Lululand négy különböző táján kell átverekedünk magunkat összesen 42 pályán, hogy azok teljesítésekor címszereplőnk valahányszor az egyik kastélybéli hercegnőből a másikba szerelembe essen. Ehhez mindössze annyi a feladatunk, hogy virágokat, gyémántokat és gyűrűket gyűjtögessünk a szintek különböző (akár rejtett) pontjain. Mindeközben a folyamatosan nehezedő helyszíneken veszélyes mesebeli lények keserítik meg a boldogságát kereső lovagunkat, akinek csúszni, mászni, ugrálni és úszni kell amellett, hogy lőni is tud.

A rajzfilmes látványvilágra emlékeztető Sir Lovelot inkább a fiatalabb korosztály számára ajánlott, mindazonáltal alapvetően 2-3 óra alatt végigjátszható, nem kifejezetten bonyolult játékról beszélünk, ami műfaján belül gyakorlatilag mellőz bárminemű újdonságot. Összességében viszont tisztességesen összerakott, addiktív és szórakoztató darabja az indie platformereknek.7 szék


Legutóbb ezt teszteltük:

The Outer Worlds – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Helyzetjelentés egy kurta-furcsa díjszezon 2021-es Oscar-esélyeiről
Következő cikk Látványos videóban a filmtörténelem kitalált bolygóinak valós mérete