Cozy Grove – játékteszt


cozy groveFejlesztő: Spry Fox; Kiadó: The Quantum Astrophysicists Guild; Platform: Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4, PC, Apple Arcade

Életszimulátor kézzel rajzolt grafikával és napi fél óra játékidővel, egy kísértetjárta szigeten.

Ha eddig azért nem ugrottatok neki egy életszimulátornak sem, mert féltettétek a drága időtöket, akkor bizony a Cozy Grove a ti játékotok lesz. A sztori szerint Cozy Grove szellemes szigetén ébredünk. A karakterünk testre szabása után neki is ugorhatunk a rendelkezésre álló terület felfedezésének. Ezen folyamat közben pedig gyorsan szembesülünk majd a ténnyel, hogy egy alapjaiban már jól bejáratot receptet követ a játékmenet. Azonban van egy kis csavar az egészben.

Cozy Grove Screenshot 1

Ne haragudjatok, hogy már az elején lelövöm az egyik legjobb feature-t, de bizony nem olvastátok félre a bevezetőben írt időtartamot, a konkrét napi játékidő cirka fél óra lesz. Ügyességünk és megfigyelési képességeink ezt a számot pozitívan vagy negatívan tudják egy kicsit befolyásolni. Persze ezen felül lehet maradni és grindolni az alap cuccokat, de a sztoriban nem fogunk tudni haladni. Ezen felül a szokásos gameplay vár ránk. A szigeten élő szellemek különböző feladatokkal bíznak meg bennünket, amik többnyire hozd ide ezt és keresd meg vagy készítsd el azt tematikában fognak kimerülni, de mégis baromi szórakoztató és addiktív az egész.

Cozy Grove Screenshot 4

Persze a fent leírtakhoz azért nagyban hozzájárul a vizuális stílus, melyben egy igazi kézzel rajzolt kis világot fedezhetünk fel, a hozzá illő, nagyon relaxáló atmoszférával. Egyszerűen csodaszép látni, ahogy a kis állatkák által adott feladatok teljesítésével, hogyan borul színkavalkádba az amúgy színtelen sziget. Néha egy kicsit hajlamos megrecceni, de többnyire stabilan és gond nélkül futott.

Cozy Grove Screenshot 6

A játékban nincs semmi rohanás, csak a napi néhány feladat teljesítésével kell foglalkoznunk. Ha elakadnánk sem kell kétségbeesni, ugyanis teljesen jól körbe írva adják tudtunkra mit és merre is kell keresnünk. Ha viszont minden part szakad, simán tudunk segítséget kérni egy jelképes összegért cserébe, ami viszont már konkrétan a célra vezet minket. Így garantáltan pihenésként és sikerélménnyel élhetjük meg a naponta Cozy Grove szigetén eltöltött rövidke időt.

A készítők által ígért 40+ órás játékidőt jelenleg nem igazán tudom cáfolni, de az biztos, hogy a napi kb. félórás tempóval hosszú hónapokon keresztül fog a Switch-emen csücsülni ez a szerethető kis csoda. Ajánlom figyelmetekbe, ha egy igazán kellemes és megnyugtató kis mellékesre vágytok, amit valóban élvezettel tudtok abban a néhány tízpercben nyüstölni. Az ára az április 8-i megjelenéskor kb. 5 000 Ft, ami tekintettel arra, hogy összességében hány pihentető órát adhat, nem tétel.8.szék


Legutóbb ezt teszteltük:

MLB The Show 21 – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Hazudnád az Oscar előtt egy héttel, hogy láttad tegnap este?
Következő cikk Egy éj Miamiban - kritika