Reknum Cheri Dreamland – játékteszt


logoFejlesztő: NAPE GAMES; Kiadó: NAPE GAMES; Platform: PC, Nintendo Switch

Letűnt kort idéző ügyességi játék a Reknum Cheri Dreamland, amit a műfaj klasszikusai és a ’30-as évek rajzfilmjei ihlettek.

A Reknum Cheri Dreamlandből nem lesz új Cuphead, jóllehet számos tényező adott hozzá: az 1930-as évek bája, korhű zenei stílus, grafika és átvezető animációk, illetve retro platformerekre jellemző végtelenül egyszerű, de hangulatos játékmenet. A NAPE GAMES csapata azonban valamelyest kissé átesett a ló másik oldalára, mivel olyan tényezőket biggyesztettek bele a Reknum franchise második felvonásába, melyek szimplán csapnivalóak.0 1Kincsesládákat széttörve gyűjtögethetünk pénzt, amit a nagyjából két órát igénybe vevő végigjátszás alkalmával sehol nem herdálhatunk el. Sőt, elhalálozásunkkor vagy új pályára lépéskor egész egyszerűen a kassza lenullázódik. Hősnőnk mellett társunkat, pontosabban egy szárnyas rovart (?) is irányíthatunk néhány szerényen felépített töltelék szinten, illetve ez az ízeltlábú végigkísér főszereplőnk, Cheri lineáris története során is. Néha ugyan leblokkol, majd elkalandozik, de mindig visszatér hozzánk – csupán az nem derül ki, hogy merre járt. A mentési pontokhoz néha sokáig tart eljutni, ugyanakkor sok esetben azok túl közel vannak egymáshoz. Az ellenséges NPC-k pedig gyakorta a semmiből, jóformán alig látható helyeken bukkannak fel. Cheri álomországának királyságának megmentése közepette nyolc különböző pályán kell végigküzdenünk magunkat. Alapfegyverünk egy kard, ám a pályák teljesítése következtében életerők mellett bekasszírozhatunk íjat, háromágú szigonyt és bombát – ezek közül az utóbbit gyakorlatilag egyszer sem kellett bevetni.

Az eredeti Reknum – akárcsak most – szép csendben, tavaly jelent meg Nintendo Switch és PS4 konzolokra, a folytatás látvány szempontjából gyakorlatilag ugyanazt kínálja, csak jóval szegényesebb színvilágban. Továbbá várhatóan még az idei esztendőben kiadásra kerül a jelenleg Kickstarter kampányban lévő, s anime köntösben tündöklő Reknum Fantasy of Dreams.

5.szék

 

 

Legutóbb ezt értékeltük:

Resident Evil Village – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 24 ok, hogy a Végjáték és Zack Snyder: Az Igazság Ligája ugyanaz a film
Következő cikk Tim Roth karrierje legmeghatározóbb szerepeiről mesél