Flowing Lights – játékteszt


keyart
Fejlesztő: gFaUmNe; Kiadó: gFaUmNe; Platform: PC, Nintendo Switch, Xbox One

Manapság nem szűkölködünk árkád játékokban, de vajon a Flowing Lights miként erősíti ezt a vonalat?

Modern retro mókaként ajánlja készítője a Flowing Lights c. puzzle shootert, melyet szemlátomást klasszikus árkád játékok ihlettek. Tesztalanyunk előmunkálatai első prototípusának apropóján már a 2013-as évben programozásnak indultak; az első blikkre fura csengésű gFaUmNe keze munkáját dicséri, nevüket a „game” és a „FUN” szavakkal ötvözték. A kanadai székhelyű cég bemutatkozó alkotásával – ahogy az műfajon belül lenni szokott – nem a történetre gyúrt rá, hanem sokkal inkább az addiktív és pörgős játékmenetre fektette le a hangsúlyt.

1A játék során egy rája küllemére emlékeztető űrhajót irányítunk. Tíz különböző szinten belül 200 feladványt teljesíthetünk: ezek jellemzően 5-10 másodperc alatt megoldhatók, de valamelyik akár fél percet is igénybe vehet. A célunk minden esetben pusztán annyi, hogy a legrövidebb időn belül kiiktassuk az összes ellenfelet. Fegyverzetből két különböző típust vethetünk be. Plazmalövés mellett rombolásunkat az úgynevezett üstököságyúval kamatoztathatjuk, amivel megfelelő célzás esetén kiiktathatunk egyszerre akár három különböző nemezist.

2A változatos felépítésű küldetések elvégzésekor érdemes minél többször kombókhoz folyamodni, mivel ez esetben látványosabb pontmennyiséget harácsolhatunk össze. Minden egyes zónának külön számlálója van, a legmagasabb pontszámot az S jelenti, míg a legalacsonyabbat pedig a C. Természetesen a statisztikáinkat párhuzamba vonhatjuk a többi játékos eredményeivel, így érdemes minél többször nekiveselkedni a pályáknak, hogy a ranglisták lehető legelőkelőbb pozícióin találjuk magunkat.

Grafikai szempontból közel sem mondható világmegváltó címnek a Flowing Lights. Aki csak ezért mutat érdeklődést iránta, azt hatalmas csalódás fogja érni. Azonban a cicomátlan indie játékok kedvelői könnyedén megtalálják számításukat ebben nehéznek tűnő, de végtelenül kellemes akció-lövöldében.

75

 

 

Legutóbb ezt értékeltük:

Little Mouse’s Encyclopedia – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (384.)
Következő cikk Wendy - kritika