Cotton Reboot! – játékteszt


cotton reboot switch heroFejlesztő: ININ Games; Kiadó: ININ Games; Platform: PS4, Nintendo Switch

Hogy mi az a cute ’em up? Hát a tradicionális shoot ’em up és a cukiság keveréke, avagy újabb “beteg” bullethell Japánból, gyertek és merüljünk el együtt a Cotton Reboot!-ban.

Japánból rengeteg fura dolog származik, amit vagy megtudunk emészteni vagy a hajunkat tépve menekülünk és valószínűleg az adott találkozás után minden más ismeretlen dolgot is fenntartással fogunk kezelni ami a szigetországból érkezik. Nincs ez máshogy a jelenlegi tesztalannyal sem, mert küllemében és történetében egy igazán nem mindennapi anyaghoz lehet szerencsénk, de tartsatok velem és merüljünk el együtt ebben a cute ’em upban.

Cotton Reboot Screenshot 01Ismét az ININ Gamest illeti a hála, vagy éppen az ellenkezője, hogy ezt a nem éppen mindennapi anyagot konzoljainkra varázsolta. Az eredetileg a Sharp által gyártott X68000 fantázianevű számítógépre megjelent, Cotton: Fantastic Night Dreams 1991-es debütálása vegyes fogadtatásban részesült, ennek ellenére portolták egy csomó platformra. Azonban mostanáig kellett várnunk, hogy hivatalosan elhagyja az anyaországot.

Cotton Reboot Screenshot 04A történet nem túl bonyolult, főhősnőnk, az apró Nata de Cotton egyetlen célja, hogy a lehető legtöbb Willow Candy-t gyűjtse össze, amiben Silk, a falatnyi bikinis tündér lesz a segítségünkre. Igazából ennél nem is mélyedünk jobban bele, csupán űzzük célunkat a játék végéig, különböző hangulatosabbnál hangulatosabb helyszíneken, amíg azok el nem fogynak.

Cotton Reboot Screenshot 06Játékmenet szempontjából a cute ’em up nem sokban különbözik egy mezei shoot ’em uptól. Balról jobbra haladunk a kijelzőn és igyekszünk mindent megsemmisíteni ami szembejön, miközben erősen próbálunk kitérni az utunkba kerülő akadályok és lövedékek elől. A cuki tálalás mellett azonban van még egy különlegessége az anyagnak. Természetesen erősen vadászhatjuk a pontokat is, lefölözve a vetélytársakat.

Cotton Reboot Screenshot 07A stílust kevésbé kedvelőknek és az olyan kevésbé tehetséges játékosoknak, mint én, van egy igazán könnyű fokozat, ahol végtelen folytatással operálhatunk. Természetesen van lehetőség a könyörtelenebb fokozatokra is, de ezekhez már kell némi rutin. Alapjáraton kb. 1 óra alatt végigtolható az egész, de mire erre a szintre jut valaki, azért jócskán bele fogja tenni ennek a tízszeresét is.

Cotton Reboot Screenshot 13Természetesen az egész cucc modern kijelzőkre került optimalizálásra, így feljavított grafikával és 16:9-es képaránnyal darálhatunk. Az egész folyamatosan tartotta a stabil képfrissítést, míg természetesen a hangokra sem lehet panaszunk, minden a helyén zörren meg, még a Nintendo Switch apró hangszórói is remek árkád hangulatot varázsolnak handheld módban.

Összességében a Cotton Reboot!-ot nagyon szívesen ajánlom a shoot ’em upok és a tipikus japán anyagok kedvelőinek, azonban mindenki más kerülje el messzire. Akit ugyanis a stílus és az abból fakadó nehézség maga nem fog kiborítani, az a roppant egyedi és jellegzetes tálalás miatt tépi majd a haját. Külön jó hír, hogy a főmenüből az eredeti játék is elérhető, így aki tenne egy kis időutazást, az is jól fog járni.

7 szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Black Book – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Nagy Katalin - A kezdetek 2. évad előzeteske és premierdátum
Következő cikk A hét röhögései (394.)