PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls – játékteszt


PAW Patrol The Movie Adventure City Calls key artFejlesztő: Drakhar Studio; Kiadó: Outright Games; Platform: PC, PS4, Xbox One, Stadia, Nintendo Switch,

A Mancs Őrjárat kutyusai a mozifilm után újabb játékként ugranak a képernyőinkre. A PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls viszont nem hozza még a vegyes fogadtatású mozifilm színvonalát sem.

Nehéz helyzetben vagyok, ha Mancs Őrjáratról van szó, ugyanis két kislány édesapjaként erősen ki vagyok téve a kutyusok nyújtotta kulturális sokknak. Azonban az egészen tűrhető rajzfilmet nem is olyan régen egy mozifilm követte, aminek kapcsán természetesen egy videójáték adaptáció is készült, ami a manapság elérhető, szinte összes platformon játszható. Sajnos úgy tűnik újraéledni látszik a filmes franchise-okat övező pofátlan lehúzások korszaka. Volt az elmúlt években néhány erőtlen próbálkozás, ami egy adott filmet meglovagolva próbált nagyot kaszálni, de ennyire pofátlan talán mostanában nem volt senki. Ugyanis a tavalyi PAW Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay, egy az egyben újrahasznosításra került PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls-ban. De tették mindezt olyan szinten, hogy még rosszabbul is sikerült a végeredmény, mint az eredeti, amúgy simán elfogadhatónak ítélt gyerekjáték.

PAW Patrol The Movie Adventure City Calls screen 01A történet az új filmet veszi alapul, tehát Humdinger feljebb tör a ranglétrán és a szomszédos kalandváros polgármesterévé válik, sorra generálva a problémákat főhőseinknek. A kutyusoknak sem kell több és már kapcsolják is a tempót hasonló állásba, egy új taggal Libertyvel, hogy megfékezzék a polgármester „ámokfutását”. Természetesen a készítők célja a csapatszellem és az egyéniség bemutatása egy izgalmas és tanulságos történeten keresztül, hogy ne csak a kosz ragadjon a gyerekekre, hanem legyen némi morális jóérzésünk is, ha már a képernyő előtt ülnek. Ebből viszont túl sokat nem fogunk megkapni a játékban, mert az a néhány átvezető is csak eldarálja mit kell majd csinálni és utunkra is bocsátanak.

PAW Patrol The Movie Adventure City Calls screen 02Természetesen új kütyükkel, szerelésekkel és járgányokkal is kiegészül kedvenc csapatunk a nagyvásznon. A játékban viszont csupán annyi újdonságot láthatunk, hogy a helyszín Kaland Öböl helyet Kaland Város lett, így a háttérben dugóban álló autókat is láthatunk a kertvárosi miliő helyett, amúgy meg ugyanolyan statikus az egész, mint a tavalyi körben. Valamint a csapatban egy új kutyus feltünése is színesíti a palettát, de a fő kampányban az utolsó küldetés mellett még egyszer lesz alkalmunk irányítani, kihagyott ziccer, erre lehetett volna talán jobban fókuszálni. Már ha van kedvünk szinte ugyanazokat a küldetéseket, az előző játékban megegyező metódusokkal végig csinálni. Kapunk idén is egy kampányt, ami nem sokban tér el a tavalyitól, maximum a helyszínekben. Ennek teljesítése során feloldjuk ugyanazt a négy minijátékot, mint az előző évben és néhány galéria elemet.

PAW Patrol The Movie Adventure City Calls screen 03Grafikailag a játék rosszabbul néz ki, mint a tavalyi Nintendo Switch változat, pedig egy Xbox One X-nek, azért ennél a látványnál nem kellene izzadnia, de hallhatóan erősen küzd a hardver is az anyaggal. A folyamatos belassulások, az elnagyolt, széteső textúrák és a screen tearing is vérciki, főleg úgy, hogy a korábbi változatban semmi ilyen hiba nem volt egy jóval gyengébb eszközön. Az hangok ímmel-ámmal rendben vannak, de ott is többször hallgat el a zene csak úgy, vagy éppen maradnak el bizonyos hangeffektek.

Összességében azt mondanám óvakodjatok a PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls-tól, kétlem ugyanis, hogy a fejlesztők rendbe tennék a jövőben az anyagot. Szülőknek azt ajánlom, hogy próbálkozzanak inkább az Outright Games jobban sikerült cuccaival, ha pedig minden áron a Mancs Őrjárat szereplőinek videójátékos kalandjaira vágyik a gyerkőc akkor inkább a tavaly megjelent, fentebb említett és valószínűleg jóval olcsóbban fellelhető iterációval tegyenek egy próbát.5.szék

 


Legutóbb ezt teszteltük:

Button City – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (397.)
Következő cikk Kampókéz - kritika