TechBeat Heart – játékteszt


techbeat heartFejlesztő és kiadó: Lost Machine Games; Platform: PC

Ha készen állsz arra, hogy kontrollerednek feladd az utolsó kenetet, akkor érdemes esélyt adni a TechBeat Heart-nak.

Nincs különösebb sztorija a Lost Machine Games első teljes értékű videojátékának, amit hardcore játéktermi címek inspiráltak. A TechBeat Heart műfaját tekintve a Shoot ’Em Up bázist gazdagítja, alig egy hónapja írtunk hasonló produktumról. A célunk lényegében ugyanaz, mint a DariusBurst esetében: a lehető legmagasabb pontszám elérésének érdekében minden egyes utunkba kerülő vagy teleportáló űrhajót darabokká kell lőnünk.

1 3Csakhogy a darálás ezúttal nem oldalnézetes módban történik, hanem aréna aspektusban. Nem kis túlzás azt állítani, hogy ellenségeink megállás nélkül meg akarják semmisíteni a járművünkön található kék színű pilótafülkét. Ha a lövedékek közvetlenül amellett haladnak el, akár még jól is járhatunk, ugyanis ilyenkor a rakkolós tempó néhány szekundum erejéig átkapcsol bullet time módba, így pedig könnyebben szlalomozhatunk nemeziseink és skulóik között, illetve a pusztítás is egyszerűbbé válik.

2 3Mielőtt eljutnánk a főellenséghez (egy gigantikus műszívhez), az alapvetően 99.99 másodperc hosszúságú játékidő alatt javallott a lehető legtöbb utunkba repkedő hajót likvidálnunk, ugyanis ez által kombókat érhetünk el, amik magasabb pontszámot eredményeznek – ezt az online ranglistán összevethetjük más játékosok statisztikáival. Mindemellett időnk is bővülhet, ha a zúzás folytonos. A szakaszosan felbukkanó ellenlábasaink közül az egyik, szitakötőre emlékeztető fajta színes négyzet alakú tárgyat cipel magával: ezek spéci, korlátlan mennyiségű munícióval megspékelt fegyverek, melyekből öt különböző típussal szerelkezhetünk fel, de egyidejűleg csupán az egyik lehet nálunk. Ha nagy szorításban találjuk magunkat, tehát végeláthatatlan golyózápor és rosszakarónk gyűrűjébe kerültünk, bátran használjuk automatikusan feltöltődő, második számú képességünket, amivel gyakorlatilag minden körülöttünk suhanó s életünkre ártalmas tárgyat megsemmisíthetünk.

A TechBeat Heart játékmenete igencsak próbára teszi a türelmünket, s ez sokaknál rosszallást kelthet. Amennyiben a stílus felé már régóta kacsintgatunk, úgy összességében szórakoztató és egyben addiktív játéknak mondható, ám sajnos néha következetlennek éreztem a barátságtalan hajók felbukkanásait. Mindenesetre nagyszerű start ez a brazil fejlesztőktől, közelgő alkotásuk, a Dual Gunstrike már inkább hasonlítható a TAITO fent említett klasszikusához.

65

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Deathloop – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Wes Anderson vicces animációs klipet rendezett A francia kiadáshoz
Következő cikk Az idegenek már a kukoricásban vannak, látványos trailert kapott az Invasion sorozat